RadioSon: La inceput de mai se va desfasura Festivalul rabarbarului la Saschiz

0
1177
views

Vecinătatea Femeilor din Saschiz organizează în data de 5 mai 2018 “Sărbătoarea Rabarbărului” editia a VI-a.

Evenimentul va avea loc între orele 11.00 si 16. 00 în curtea și în căminul cultural al Bisericii Evanghelice Fortificate din Saschiz și se adresează gospodinelor, fermierilor și micilor producători din Saschiz și din zona Târnava Mare, dar și vizitatorilor dornici să guste și să cumpere preparate locale din rabarbăr și nu numai: gemuri, sucuri, murături, înghețată, compoturi, condimente, ceaiuri, miere.
Marsul placintelor cu rabarbar pe muzica de fanfara, degustari de produse/preparate cu rabarbar, concursuri cu premii, vizita cu ghidaj la Cetatea de refugiu din Saschiz, recitaluri de muzica clasica in biserica fortificata, EduKitchen si jocuri distractive pentru copii, targ al producatorilor locali pe toata durata evenimentului, atelier de olarit pentru mari si mici, sunt ofertele editiei de anul acesta a Festivalului Rabarbarului de la Saschiz.
Printre noutatile editiei se va regasi si o pizza cu rabarbar, dar si multe preparate inovative, iar organizatorii spun ca pentru prima data, participantii vor putea cumpara mancare pentru pranz chiar la locul evenimentului.

Intrarea la Festivalul Rabarbarului este gratuita, insa donatiile sunt binevenite pentru a sprijini activitatile in folosul comunitatii derulate de Vecinatatea Femeilor (ex. Targul de Sanatate cu analize gratuite pentru localnici).

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara