RadioSon: La mijlocul acestei luni se vor organiza Zilele Maghiare la Sighisoara

0
2605
views
A Magyar Állami Népi Együttes tagjai kalotaszegi táncot adnak elõ a Fölszállott a páva 2012. címû népzene és néptánc tehetségkutató versenyérõl tartott sajtótájékoztatón, amit az MTVA, a Duna Televízió és a Hagyományok Háza rendez meg.

Zilele Maghiare, manifestare cultural-artistică organizată de Asociația Homo Novus Sighișoara, cu sprijinul Municipiului Sighișoara, isi propun sa prezinte unele aspecte ale culturii maghiare prin intermediul dansului popular, a muzicii ușoare și clasice, a expozițiilor de fotografie și pictură.

Manifestarea cultural-artistică „Zilele Maghiare” se va desfășura în perioada 14-16 iulie.
Deschiderea festiva va avea loc vineri 14 iulie la Sala Mihai Eminescu.  In Piata Cetatii vor avea loc concertele, dansurile populare maghiare, reprezentatiile de teatru de papusi, va fi amenajat parcul Emese pentru copii si vor avea loc prezentări de meșteșuguri și de tehnici de luptă medievale.

In Zona Bisericii Mănăstirii și Piața Mitică se vor gati și servi bunătăți ale gastronomiei maghiare. La sediul Fundatiei Gaudeamus va avea loc prezentarea istoriei și situației actuale a populației maghiare din Sighișoara si va fi vernisata o expoziție de pictură/ fotografie.

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara