RadioSon: Lăsata Secului pe Târnave

0
259
views

Ieri la Sighișoara a avut loc petrecerea Lăsata Secului pe Târnave. Sighișoreni însuflețiți de dorința de a păstra și a duce mai departe vechile tradiții ale zonei au participat la Lăsata Secului pe Târnave, petrecere organizată de Asociația Culturală Sighișoara 2016.

Conform tradiției, păstrată încă de la prima ediție, și a cincea ediție a petrecerii a fost precedată de o paradă a portului popular din fata Catedralei Ortodoxe Sfânta Treime, prin centrul orașului, cu urcare în Cetate unde în Piața Cetății a fost întinsă o horă, s-a jucat și s-a cântat conform datinei din străbuni.

“Patria o fac și limba, și istoria, și religia, și tradițiile. A da cu piciorul în toate acestea înseamna a se lepăda cineva de patria sa, iar luminarea poporului său este cea mai înaltă datorie a oamenilor luminați și patrioți. ” Vorbele îi aparțin marelui reformator al învățământului românesc Spiru Haret iar citatul a impodobit sala in care s-a desfasurat prima ediție a petrecerii. De atunci și până acum aceleași cuvinte îi însuflețesc acum atât pe reprezentanții Asociației Culturale Sighișoara 2016 care organizează acest eveniment cât și pe participanții la petrecere.

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara