RadioSon: Liceeni sighisoreni la un concurs pe teme de istorie

0
610
views

De astazi au inceput la Sighisoara manifestarile dedicate Zilei de 1decembrie Ziua Națională a României
Pentru a marca aniversarea a 99 de ani de la Marea Unire înfăptuită la Alba Iulia, astazi, de la ora 12.00 la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică a fost programat Concursul şcolar “100 de ani de la Marele Război”. A oferit detalii despre acest concurs Tescula Nicolae, director Muzeul de Istorie Sighisoara.

Concursul școlar “100 de ani de la Marele Razboi” organizat de Municipiul Sighișoara, prin Muzeul de Istorie a cuprins o prezentare în Power Point a Unirii Basarabiei, Bucovinei și Transilvaniei făcută de elevii de la cele trei licee sighișorene, după care au urmat intrebările pe teme de istorie.
Au fost puse 10 întrebări și în urma răspunsurilor locul III l-a obținut – Liceul Tehnologic nr 1 prin echipa formata din elevii: Pop Laura, Stoica Cristina și Tarachiu Rareș, coordonați de profesor Ioan Eugen Sârbu – 6 puncte. Locul II – Colegiul Național Mircea Eliade prin echipa formata din elevii : Herlea Alexandru Emil, Hulea Paula și Muntean Raul, coordonați de profesor Anamaria Molnar-8 puncte. Locul I – Liceul Teoretic Joseph Haltrich prin echipa formata din elevii Aroneasa Sergiu, Aroneasa Paul și Moldovan Christine coordonați de profesor Claudiu Pop-10 puncte.

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara