RadioSon: Nouă cadre medicale confirmate pozitiv la Spitalul Municipal Sighișoara

0
2019
views

Din cele 1031 cadre medicale infectate cu noul coronavirus la nivel național, conform datelor centralizate de Institutul Național pentru Sănătate Publică, au fost 9 cadre medicale confirmate în rândul personalului Spitalului Sighișoara.

Conducerea Spitalului Municipal Sighișoara a transmis un comunicat potrivit căruia s-au confirmat primele cazuri Covid 19 pozitive in randul personalului, compartimentul de Boli infectioase.

Personalul medical, locuieste izolat de familie si cetateni, acesta reprezentând o masura de protectie iar activitatea în secțiile și compartimentele Spitalului se desfășoară iar la nevoie personalul se va suplimenta, potrivit conducerii unității.

Comunicat Spital Municipal Sighișoara

Sarbatorile in acest an au fost diferite pentru toti, au fost zile agitate si grele. In ciuda masurilor de preventie, s-au confirmat primele cazuri Covid 19 pozitive in randul personalului, din cadrul compartimentului de Boli infectioase, in total 9 persoane.
Personalul medical dedicat a ingriji si trata pacienti suspecti sau confirmati Covid-19, locuieste izolat de familie si cetateni, ca o alta masura de protectie.
In toate sectiile/compartimentele unitatii se desfasoara activitatea in continuare si personalul se va suplimenta la nevoie.
Va rog sa ne rugam toti pentru intreg colectivul nostru si sa avem increderea ca Dumnezeu ne iubeste si ne va pazi si personalul se va vindeca cat mai curand.
Circula si stiri exagerate pe facebook cu privire la o pacienta internata in prealabil, recunoastem ca exista pacienti recalcitranti, ne-cooperanti, care nu respecta uneori recomandarile personalului medical si pot expune la riscuri suplimentare, insa nici un cadru medical nu a fost scuipat.

Din pacate suntem constienti ca ducem o lupta cu un inamic invizibil, nu putem sti cum sau cand ne putem imbolnavi oricare dintre noi, important este ca in continuare sa ramanem increzatori si cu speranta ca in final totul va fi bine. Pot exista cazuri asimptomatice sau cu simptome usoare, din acest motiv masurile de protectie si in randul populatiei trebuiesc respectate.

Conducerea unitatii

Imagine ilustrativa – Pixabay

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara