RadioSon: Peste 160.000 de turiști au vizitat anul trecut Muzeul de Istorie din Sighișoara

0
146
views

Potrivit raportului privind starea economica, sociala si de mediu din municipiu, Muzeul de Istorie, înființat în 1899 în Turnul cu Ceas, care are două atracții turistice: Expoziția de arme medievale și Camera de Tortură, au atras în anul 2018 peste 160.000 de vizitatori. Muzeul deține 11.802 piese de patrimoniu, din care 40 fac parte din categoria Tezaur.

Potrivit raportului, dincolo de activitatea științifică și cea de valorificare și promovare a istoriei și patrimoniului local, Muzeul de Istorie s-a dovedit a fi și în anul 2018 un centru cultural viu, cu deschidere spre comunitate. Astfel, în cadrul Muzeului s-a continuat seria programelor de educație pentru elevi iar la evenimentul Noaptea Muzeelor au trecut pragul Muzeului de Istorie Sighișoara aproximativ 3.600 de vizitatori.

Muzeul de Istorie din Sighișoara, care și-a deschis porțile în data de 24 iunie 1899 sub denumirea de “Alt Schassburg” (Sighișoara Veche), este singurul muzeu din țară organizat pe verticală și nu pe orizontală, adăpostește peste 12.000 de obiecte, între care și numeroase piese unicat: o machetă a orașului din 1735, obiecte dacice, obiecte unicat ale breslelor, cel mai valoros clavicord și ceasul din turn cu figurinele sale.

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara