RadioSon: Politisti alaturi de elevi, la inceputul noului an scolar

0
121
views

„Siguranţa în şcoli constituie o prioritate pentru Poliţia Română, context în care poliţiştii au acţionat si astazi în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din judeţul Mureş, inclusiv la Sighisoara” se arata intr-un comunicat al IPJ Mures
Astazi poliţiştii au acţionat în sistem integrat pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar dar au fost alaturi si de elevii din patrulele scolare.

În aceste zile, polițiștii intensifică activitățile educativ-preventive și de verificare a vehiculelor destinate transportului de elevi din punct de vedere al licențierii, existenței inspecției tehnice periodice și a asigurării de răspundere civilă obligatorie.
Pentru ca noul an şcolar să înceapă și să decurgă în linişte şi siguranţă, fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei.

De asemenea, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor. Totodată, sunt identificate şi controlate toate unităţile economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor. Pentru evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional și prevenirea evenimentelor negative, poliţiştii vor organiza pentru elevi diferite activităţi preventiv-educative.” se mai arata in comunicatul IPJ Mures.

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara