RadioSon: Prescolarii și elevii vor primi, fructe si legume, produse lactate si de panificatie

0
169
views

Preșcolarii și elevii din învățământul primar și gimnazial vor primi, în anul școlar 2017 – 2018, fructe și legume proaspete, produse lactate și de panificație, se arată într-un comunicat al Guvernului.
Executivul a adoptat modul de aplicare și de finanțare a Programului pentru școli al României, în perioada 2017 — 2023.

Conform actului normativ, pentru anul școlar 2017 — 2018, limita valorică zilnică/preșcolar/elev este de 2,05 lei, dintre care: 0,6 lei pentru porția de fructe și legume; 0,88 lei pentru porția de lapte de consum și produse lactate fără adaos de lapte praf; 0,57 lei pentru porția de produse de panificație.
Guvernul precizează că aproximativ 2 milioane de preșcolari și elevi vor beneficia de acest program.
Finanțarea programului va fi asigurată de la bugetul de stat, prin sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată și din fonduri externe nerambursabile.
Pe parcursul săptămânii, unui preșcolar/elev i se vor acorda gratuit 2 porții de fructe și/sau legume, 2 porții de lapte, o porție de produse lactate și 5 porții de produse de panificație. Pentru asigurarea diversității, porția de fructe și/sau legume va fi însoțită de o porție de biscuiți și/sau covrigi uscați, iar porția de lapte și produse lactate va fi însoțită de corn și/sau baton, se mai arată în comunicat.

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara