Primarul orașului Dinkelsbuhl, Christoph Hammer, în vizită în municipiul Sighișoara

0
390
views

În perioada 5 – 7 august 2019, primarul orașului înfrățit cu Sighișoara, Dinkelsbuhl – Germania, domnul Christoph Hammer, se află în vizită la Sighișoara. Pe parcursul acestor zile, primarul Christoph Hammer participă la cea de-a XXVI-a ediție a Academiei Sighișoara la care sunt prezenți atât profesori, cât și studenți din orașul Dinkelsbuhl, Germania.

Astăzi, 6 august 2019, primarul municipiului Sighișoara, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean a primit vizita primarului Christoph Hammer, a profesorilor și studenților prezenți la Academia Sighișoara. În cadrul acestei întâlniri, primarul municipiului și-a exprimat bucuria pentru prezența studenților și a profesorilor germani la evenimentul cultural emblematic pentru municipiul Sighișoara, Academia Sighișoara.
Relația cu orașul înfrățit Dinkelsbuhl datează din anul 2001. La iniţiativa Primăriei oraşului Dinkelsbühl şi a Comitetului de conducere al Asociaţiei Saşilor Transilvăneni din Germania a fost exprimată, în anul 2001, dorinţa stabilirii unei relaţii de parteneriat între municipiul Sighişoara şi oraşul Dinkelsbuhl.
În luna octombrie 2005 ambele Consilii Locale, al oraşului Dinkelsbuhl, respectiv al municipiului Sighişoara, au aprobat înfrăţirea dintre cele două localităţi şi semnarea protocolului de înfrăţire, iar în luna septembrie 2006 a avut loc Ceremonia de înfrăţire.

Acest protocol de înfrățire a însemnat începutul unei frumoase colaborări prin care, de-a lungul anilor, au avut loc vizite oficiale, schimburi de experienţă în domeniul restaurării monumentelor şi a turismului, dar și programe pentru tineri care s-au desfășurat atât în oraşul german Dinkelsbulh, cât şi în municipiul Sighișoara.