RadioSon: S-a primit finanțare pentru construirea de noi locuințe pentru tineri, destinate închirierii, pentru specialiștii din sănătate și învățământ

0
248
views

Municipiul Sighișoara a solicitat construirea unui număr de 100 unități locative, grupate în imobile cu regim de înălțime parter+ 3 etaje, pe str Panseluțelor.

Anul acesta s-a primit finanțare pentru construirea a 20 de locuințe și conform declarației primarului municipiului Iulian Sîrbu proiectul construirii de locuințe va continua.

“ Am reușit să aducem finanțare pentru construirea unui bloc ANL pentru specialiști, medici și cadre didactice. Acest lucru ne va avantaja și pe viitor, iar ulterior construirii acestor locuințe avem de gând să continuăm proiectul construirii de locuințe ANL în Sighișoara. “ a declarat primarul Iulian Sîrbu.

Pentru realizarea acestor prime locuințe, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local s-a aflat Proiectul de hotărâre privind transmiterea în folosință gratuită, pe durata execuției investiției, a unui teren, proprietate privată a Municipiului Sighișoara, în suprafață de 4.348 mp., situat pe strada Panseluțelor, înscris în C.F. 56267, nr. cadastral 1979, către Agenția Națională pentru Locuințe, în vederea construirii de locuințe pentru tineri, destinate închirierii.

Potrivit proiectului, fondurile pentru execuția utilităților aferente construcțiilor precum și a sistematizării amplasamentului( apă, canalizare, energie electrică, iluminat public, căi de acces, parcări, spații verzi) vor fi asigurate de autoritățile publice locale.

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara