RadioSon: Saptamana Haferland in zona dintre Sighisoara si Rupea

0
1795
views

Si anul acesta va fi organizata Saptamana Haferland in perioada 9-14 august. Manifestarile vor avea loc in satele sasesti cuprinse intre Sighisoara si Rupea.

Săptămâna Haferland″ este un festival menit să promoveze cultura și tradițiile săsești. Intenția organizatorilor este de a promova atât cultura săsească, cât și turismul în zona cuprinsă între Rupea și Sighișoara, denumită “Țara Ovăzului” sau Haferland.

In cadrul Saptamanii Haferland in Roadeş se va desfasura „Sărbătoarea satului!” in 9 august, in Homorod manifestarea ” Bun venit satului Homorod în marea familie Haferland!” in 10 august, in aceeasi zi la Viscri va fi ”Sărbătoarea Orgii!” , 11 august la Buneşti ”Tinerii saşi vă invită să îi insoţiţi la o altfel de lecţie de istorie!” si tot in 11 august la Saschiz suntem invitati ”Să descoperim cetatea ţărănească!” iar la Criț sa participam la ”Balul săsesc!”
In 12 august, ora 11:00 la Meşendorf se va vorbi despre ”Despre mituri culinare şi nu numai …!” si vor fi degustate delicii culinare.

In 12 august, la Rupea se va vorbi despre ”Lunga istorie a saşilor în Rupea!” , in 13 august, la Criţ se vor depana ”Amintiri despre viitorul satelor săseşti!” iar in 14 august, la Cloașterf vor fi prezentate ”Comori ascunse în Haferland!”
De la slujbe în bisericile fortificate, la proiecții de filme și până la baluri tradiționale săsești , expoziții de fotografie, degustari de produse traditionale toate vor avea loc in perioada 9-14 august in Saptamana Haferland in satele sasesti cuprinse intre Sighisoara si Rupea.

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara