RadioSon: Seria “Să iubim România!” a început cu proiecţia, în cadrul Galei CNR UNESCO, a Episodului 1 – “Sighişoara

0
841
views

Comisia Naţională a României pentru UNESCO – CNR UNESCO – a organizat in ultima luna a doua ediţie a programului bienal “Porţi deschise la CNR UNESCO”, în cadrul căruia au fost lansate o serie de proiecte.

În cadrul Galei, a fost lansat proiectul “Să iubim România!”, un parteneriat între Comisia Naţională a României pentru UNESCO şi Asociaţia pentru Cooperare Europeană Ovidius. “Să iubim România!” îşi propune realizarea, pe parcursul a doi ani, a unei serii de filme documentare şi expoziţii de fotografie care au ca tematică cele 8 situri culturale şi naturale din România intrate în Patrimoniul Universal UNESCO: Cetatea Sighisoarei, mânăstirile din Moldova, bisericile de lemn din Maramureş, satele cu biserici fortificate din Transilvania, mânăstirea Horezu, ansamblul cetăţilor dacice de la Orăştie, Delta Dunării şi pădurile seculare şi virgine de fag din Carpaţi.

Seria “Să iubim România!” a început cu proiecţia, în cadrul Galei CNR UNESCO, a Episodului 1 – “Sighişoara” şi cu vernisajul expoziţiei omonime de fotografie semnată de Irinel Cîrlănaru. “Celebrarea Centenarului presupune respect pentru valori, identitate şi unitate. Pentru că 2018 este Anul Centenarului, dar şi Anul Internaţional al Patrimoniului, am găsit potrivit să lansăm proiectul în acest an cu dublă semnificaţie”, a declarat Florina Tecuceanu, coordonator al proiectului din partea Asociaţiei pentru Cooperare Europeană Ovidius. Filmul şi expoziţia foto “Sighişoara” prezintă imagini-simbol oraşul-cetate Sighisoara aflata în Patrimoniul Universal UNESCO din anul 1999.

Pentru realizarea acestui documentar si a fotografiilor cu Cetatea Sighisoara au fost aduse de catre initiatorii proiectului: Primariei Sighisoara, Parohiei Evaghelice CA Sighisoara, Muzeului de Istorie Sighisoara si sighisorenilor: Corina Popescu- anticar, Valentin Pascu si Vasile Gal.

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara