RadioSon: Si anul acesta vor fi organizate manifestari speciale de Sanziene

0
419
views

In Sighisoara Ziua de Sanziene este marcata de cativa ani de catre elevii Colegiului National Mircea Eliade ce organizeaza cu aceasta ocazie o Parada a Iei in centrul orasului si in Cetatea medievala si un program artistic la Centrul de Informare Turistica Sala Sander.

Potrivit profesorului, Alina Simona Cordos, organizator al evenimentului, astfel de manifestari vor fi organizate si anul acesta in orasul nostru, in 24 iunie, de Sanziene. “Din indemnul copiilor a fost organizat acest eveniment . Este foarte important sa nu ne uitam obarsiile, sa nu ne uitam traditiile, sa nu ne uitam datinile si faptul ca aceasta camasa populara romaneasca este o poveste incifrata a jalei, a dorului si a eternei magii: iubirea, pe care tarancile o coseau mai ales atunci cand barbatii lor erau plecati la razboi.

O veche traditie din Maramures spune ca Sanzienele sau Dragaicele sau Ielele sau Vantoasele erau imbracate in Ie. Noi vrem sa reiteram sarbatoarea aceasta a vegetatiei si a bucuriei. “ a declarat profesor Alina Simona Cordos

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara