RadioSon: Sighișoara inclusă în Turneul internaţional „Schubertiada-Dialog peste timp”

0
432
views

Vineri, 13 septembrie, de la ora 18:30, în Sala de Festivităţi a Municipiului Sighişoara, violonistul Marius Ungureanu şi chitaristul Costin Soare continuă în România proiectul început cu două săptămâni în urmă în Danemarca, proiect muzical-literar ce are în centru ideile de prietenie şi dialog. Conceput ca un omagiu adus celui care a fost Petru Maier Bianu, cineast şi scriitor, prieten apropiat al celor doi interpreţi, turneul intitulat „Schubertiada-Dialog peste timp” are ca leit-motiv muzica marelui compozitor austriac. Turneul continuă până pe data de 18 septembrie în alte patru oraşe din ţară.


Marius Ungureanu este un muzician pasionat deopotrivă de lumea muzicii clasice, cât şi a muzicii contemporane cu zeci de prime audiţii la activ a improvizaţiei, cu o experienţă orchestrală de înaltă clasă cu orchestrele din Zürich şi Aalborg. Costin Soare este unul dintre cei mai apreciaţi chitarişti concertişti de la noi, cu peste 250 de concerte în ţară şi străinătate, a suscitat prin proiectele sale interesul compozitorilor români care au scris în ultimii ani peste 15 lucrări noi peste chitară, cântate în primă audiţie în cadrul Festivalului Internaţional „Serile de chitară” .

Ii vedem așadar vineri, 13 septembrie, de la ora 18:30, în Sala de Festivităţi a Municipiului Sighişoara în cadrul turneului ce va începe în 31 august în Danemarca, în România concertele fiind programate pentru luna septembrie in București, Sighișoara, Mediaș , Sibiu, Bistrița și Bușteni
Radio Son, radioul tău local este partener al acestui turneu internațional.

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara