RadioSon: Sighișoara trece pe scenariu galben în educație

0
694
views

DSP a avizat scenariul galben pentru învățământul sighișorean.

Având în vedere prevederile Ordinului comun nr 1494/5487/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-COV 2, Direcția de Sănătatea Publică Mureș a avizat propunerea de desfășurarea a activității didactice în unitățile de învățământ din Sighișoara după scenariul galben.

Acest scenariu prevede participarea zilnică, faţă în faţă, a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

Astfel, în scenariul galben merg la şcoală fizic preşcolarii, elevii din clasele I-IV, precum şi cei din clasele a VIII-a şi a XII-a. Singurii elevi care vor merge la şcoală prin rotaţie sunt cei din clasele a V – a, a VI – a, a VII – a, a IX-a, a X-a şi a XI – a.

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara