RadioSon: Sighisoreni la Targul Zilei produselor agroalimentare romanesti de la Targu Mures.

0
297
views

Astazi, la Targu Mures , Ziua produselor agroalimentare românești este marcata printr-un targ al produselor autohtone ce reuneste in resedinta de judet 60 de producatori din judet din domeniul zootehnic si vegetal. Din zona noastra participa la targ Ferma Legume de la Hetiur cu legume dar si conserve de legume produse in Hetiur. Expoziția agroalimentară de produse românești de la Târgu Mureș este una cu vânzare.

Directorul Adjunct al Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Mureș, Ileana Gușatu, a spus, în cadrul conferinței de presă, că obiectivul principal al acestei expoziții este îmbunătățirea statutului producătorului român. ”Rolul acestei expoziții este de a-i sprijini pe producătorii agricoli mureșeni în a-și promova și desface produsele obținute în propriile gospodării, având în vedere și obiectivele principale ale Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020”, a declarat Ileana Gușatu. De asemenea, un alt rol al expoziției este încurajarea consumatorului să aibă încredere și să opteze pentru produsele locale.
Participanții la expoziție pot alege dintr-o gamă largă de produse, de la fructe și legume, lactate sau brânzeturi, până la țuică sau must.
În Registrul național de evidență a produselor, există două produse tradiționale din Mureș –Telemeaua de Ibănești recunoscuta european , precum și pâinea de casă cu cartofi din Boiu.

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara