RadioSon: Traditionala defilare de final de an a liceelor sighisorene va avea loc joi 25 mai

0
2091
views

Ziua de joi este importantă pentru absolvenţii claselor a XII-a din Sighişoara, pentru că atunci va avea loc defilarea de final de an de liceu prin centrul Sighişoarei. Atunci elevii celor trei licee sighişorene vor defila prin centrul oraşului şi vor intona Gaudeamus. Defilarea de final de liceu a elevilor sighişoreni a fost apreciată şi la nivel de inspectorat şcolar, unde s-a punctat ca „În Sighişoara momentul absolvirii clasei a XII-a se desfăşoară într-un mod aparte pentru întreg judeţul, prin defilarea tuturor absolvenţilor de liceu. Obiceiul este cu atât mai valoros cu cât la acesta participă reprezentanţi din întreaga comunitate sighişoreană, martori la această bucurie”.

Defilarea absolvenţilor sighişoreni este programată pentru joi 25 mai între orele: 08:00 – 10:45 şi se va desfăşura în centrul şi în Cetatea Medievală Sighişoara. Conform programului, joi la ora 8.00 absolvenţii claselor a XII-a însoţiţi de cadrele didactice se vor aduna în faţa Turnului cu Ceas, ulterior vor face un popas în faţa Primăriei pentru a fi felicitati de autoritati iar apoi coloana se va deplasa prin Piaţa Cetăţii spre Liceul Teoretic„Joseph Haltrich”, se coboară prin Piaţa Cetăţii pe sub Cetate, pe str. Consiliul Europei, la semafor se intră în centrul oraşului. De aici absolvenţii se vor deplasa spre Colegiul Naţional „Mircea Eliade”, spre Liceul Tehnologic Nr. 1 si ulterior spre parcul central. Sute de sighişoreni sunt aşteptaţi joi să asiste la tradiţionala defilare a absolvenţilor claselor a XII-a din Sighişoara, un obicei preluat de la saşi, vechi de peste 150 de ani, din vremurile când în oraş funcţionau şcolile confesionale.

Joi, în 25 mai părinţii şi apropiaţii vor oferi din nou flori şi vor ura succes liceenilor sighişoreni ce vor încheia cursurile clasei a XII-a.

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara