RadioSon: Trei lifturi noi se doresc a fi functionale la Spitalul Sighisoara pana la finalul anului

0
482
views

Potrivit conducerii Spitalului lifturile au sosit și acum se efectuează montarea lor.
Lucrările fac parte din proiectul “Reabilitarea, restaurarea/înlocuirea platformelor ridicătoare din cadrul secției Medicale și a secției Chirurgie”.Vor fi amplasate două lifturi interioare și unul exterior iar vechilor lifturi li se va da valoarea istorică ce li se cuvine, potrivit managerului Spitalului Tanaszi Sarolta.

“Este o necesitate și pentru pacienții noștri, pentru angajații noștri, să putem funcționa la nivelul secolului acesta. Lifturile vechi au fost foarte frumoase, ceva unic în țară, vor fi conservate istoric iar până la sfârșitul acestui an sperăm să avem finalizată construcția noilor lifturi” a precizat Tanaszi Sarolta, managerul Spitalului municipal.

Vechile lifturi cu tracțiune manuală, unicat în România, funcționau din anul 1896 la Spitalul Sighișoara. Acestea vor fi conservate, unul va ajunge la Muzeul de Istorie iar altul, ca parte a istoriei Spitalului, va fi pus in valoare pe o alee a unității spitalicești. Singurele lifturi manuale din România, care funcţionează în două clădiri ale Spitalului din Sighişoara încă din 1896, au fost dezafectate, după ce Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat (ISCIR) a susţinut că nu deţine o procedură pentru a le autoriza.Vechile lifturi, datează de la construirea spitalului, acum 125 de ani și au fost proprietatea doctorului Julius Oberth, tatăl lui Hermann Julius Oberth, unul dintre părinţii fondatori ai rachetei şi astronauticii mondiale, inventatorul duzei conice, piesă care a permis pentru prima dată rachetelor să ajungă în cosmos, dar şi inventatorul rachetelor V1 şi V2, folosite de Germania în cel de-al doilea Război Mondial. Foto: Imagine ilustrativa.

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara