RadioSon: Turnul si Bastionul Macelarilor din Sighisoara vor fi restaurate si refunctionalizate

0
865
views

Fundația Mihai Eminescu Trust va restaura și refuncționaliza Turnul și Bastionul Măcelarilor din Sighișoara, în cadrul proiectului CULTFORT, recent lansat de Fundația Mihai Eminescu Trust.

Proiectul are o durată de 24 de luni și beneficiază de o finanțare totală nerambursabilă de 160.937,84 euro, 11% din această sumă fiind contribuția proprie a Fundației Mihai Eminescu Trust
Proiectul răspunde nevoilor identificate de echipa Fundației în cadrul unei serii de dezbateri publice organizate în 2019 la Sighișoara: nevoia de îmbunătățire a managementului cultural, de implicare a mediului de afaceri, de amenajare de spații culturale multifuncționale și de îmbogățire a agendei culturale locale.

Prin acest proiect, Fundația urmărește dezvoltarea integrată a sectorului cultural creativ din Sighișoara, prin consolidarea competențelor de planificare strategică, antreprenoriat și management cultural a 30 de profesioniști și practicanți din sectorul cultural-creativ, până în 2023. Proiectul țintește totodată către creșterea gradului de acces la cultură a publicului larg, prin îmbogățirea ofertei culturale a Sighișoarei cu 23 de evenimente de artă clasică, modernă, populară sau contemporană, atrăgând un minim de 750 de vizitatori în sezonul estival 2022-2023. Un alt obiectiv este dezvoltarea publicului consumator de cultură în rândul generației tinere din Sighișoara, prin crearea unui spațiu cultural neconvențional și implicarea a 250 de copii și tineri într-un program non-formal de educație cultural-artistică, până în 2023.

În bastion vor fi puse în scenă șase piese de teatru, și minim 6 lung metraje vor fi prezentate, alături de 6 concerte din seria intitulată „Transylvania LIVE”. La toate acestea se adaugă 5 experiențe și experimente culturale senzoriale precum: expoziții foto, video-mapping și artă culinară. Foto Cezar Suceveanu

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara