RadioSon: Un amplu exercitiu de apărare a avut loc ieri in Sighisoara

0
722
views

Un amplu exercitiu de apărare a avut loc ieri in Sighisoara. A fost simulata o alunecare de teren pe strada Vasile Lucaciu din Sighisoara si evacuarea populatiei afectate.

O desfasurare impresionanta de forte de la nivel national, judetean si local a avut loc astazi la Sighisoara pe strada Vasile Lucaciu, unde s-a intervenit, precum intr-o situatie reala in cazul reactivarii alunecarii de teren. In scenariul exercitiului au fost prevazute si evacuari de persoane, 5 de pe stada Vasile Lucaciu si 3 de pe strada Closca. S-a activat Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta si a fost adus la Sighisoara punctul de comanda mobil. In paralel, la Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta activat in cadrul Primariei s-a realizat coordonarea echipelor de interventie, s-a dat ordinul de evacuare, iar din punctul de comanda mobil amplasat pe strada Vasile Lucaciu s-a coordonat interventia la fata locului. Conform scenariului exercitiului persoanele ranite au fost transportate la Spitalul Municipal Sighisoara iar cele sinistrate au fost transferate la Scoala Gimnaziala Octavian Goga.
Autospeciale ale Pompierilor, ambulante SMURD, camioane ale Armatei si autospeciale ale Jandarmeriei au fost prezente la fata locului pentru a interveni.
In urma exercitiului s-a realizat o evaluare a situatiei existente si a modului in care s-ar putea intervenii intr-o situatie reala. In cadrul exercitiului de astazi s-a specificat ca intr-o situatie de urgenta exista in Sighisoara disponibilitatea de cazare pentru 1600 de persoane iar hrana calda ar putea fi asigurata pentru un numar si mai mare de persoane, respectiv 2000.

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara