RadioSon: Un sighişorean ajută comunitatea din Tomelloso Spania în lupta cu coronavirusul

0
499
views

Sportivul, sighișorean la origini, Claudiu Mihailă, nominalizat între primii 5 sportivi din lume la arte marțiale, se implică zilele acestea în acțiuni de întrajutorarea a semenilor din Spania.

Încă de la declararea stării de alerta de stat instituită în Spania datorită numeroaselor cazuri de infectare cu coronavirus si odată cu obligativitatea izolării, sportivul Claudiu Mihăilă a decis să-I ajute pe cei în vârstă şi în nevoi.
Pentru cei fără rude în zonă și care nu reușesc să iasă din locuințe pentru a-și cumpăra medicamentele și a se aproviziona cu alimentele de bază s-a implicat Claudiu Mihăilă
Acesta şi-a făcut public numărul de telefon în rețelele de socializare, pentru a putea fi contactat de toți cei care nu pot să iasă din locuințe, le-a cumpărat medicamente şi alimente. I-a ajutat pe cei în suferinţă să ajungă la spital și le-a dezvăluit multor spanioli unele exerciții de creștere a rezistenței sistemului imunitar pentru a trece mai ușor peste această perioadă.
Prin implicarea sighişoreanului oraşul Tomelloso din Spania a primit ca donaţie 500 de măşti şi peste 150 de viziere, a dotat Poliţia Locală din Tomelloso cu vizier, a realizat o donaţie de Pampers si sticle de suplimente alimentare ( proteine ,fibre) pentru Azilul de bătrâni , pentru persoanele asistate în acesta şi care nu puteau să mănânce. Pentru aceştia a făcut o chetă şi în Madrid, pentru a le aduce măşti şi materiale de protecţie persoanelor asistate la Azilul de bătrâni.

Inițiativei sighișoreanului i s-au alăturat și alți reprezentanți ai comunității spaniole, după cum ne-a declarat acesta.
Sighișoreanul Claudiu Mihăilă a emigrat în Spania în orașul Tomelloso (provincia Ciudad Real) de peste 17 ani și datorită unor probleme de sănătate și-a schimbat stilul alimentar și a început să practice acest sport.
În timp problemele de sănătate s-au vindecat iar sighișoreanul a obtinut multe premii la competiții naționale si internaționale.

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara