RadioSon: Ziua de 9 mai sarbatorita ieri la Sighisoara

0
304
views

Ziua de 9 mai este o zi cu triplă semnificație pentru poporul român – Ziua Independenței de Stat a României, Ziua Victoriei și Ziua Europei, si a fost sarbatorita si la Sighisoara
Cu această ocazie, Municipiul Sighișoara a organizat ieri manifestări cultural-artistice cu incepere de la ora 10.00 la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică – Sala Sander, respectiv la Biblioteca Municipală “Zaharia Boiu”.

La Centrul Național de Informare și Promovare Turistică manifestarile au inceput cu intonarea Imnului de Stat și a Imnului Europei de catre Fanfara Sighișoara.
Primarul municipiului Ovidiu Malancravean i-a felicitat pe cei care s-au implicat in manifestarile dedicate zilei de 9 mai
Despre semnificatia istorica a zilei de 9 mai a vorbit astazi Nicolae Tescula, directorul Muzeului de istorie Sighisoara.
A urmat prezentarea lucrarilor din cadrul concursului de eseuri, concurs la care au participat elevi de la Colegiul National Mircea Eliade, Liceul theoretic Joseph Haltrich si Liceul Tehnologic Sighisoara.
In final pe scena Centrului Național de Informare și Promovare Turistică , Sala Sander a fost prezentat un program artistic de catre Ansamblul folcloric „Junii Hetiurului”.

In cadrul manifestarilor de ieri, la Biblioteca Municipală “Zaharia Boiu” astazi a fost prezentata expoziția de carte “România – țară europeană”

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara