Saptamana Europeana a Mobilitatii, 16-22 septembrie 2017

0
1632
views

Tema din acest an, “O mobilitate nepoluantă, partajată și inteligentă”, promovează soluțiile de mobilitate partajată și beneficiile utilizării mijloacelor de transport mai puțin poluante.
Municipiul Sighișoara s-a alăturat inițiativei orașelor europene din anul 2002, marcând Săptămâna Europeană a Mobilității și Ziua europeană fără mașini în data de 22 septembrie.
Pentru că ziua de 21 septembrie este Ziua europeană fără decedați în accidente rutiere, Municipiul Sighișoara și Poliția Municipiului Sighișoara organizează, în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității, activități care promovează soluțiile de mobilitate partajată și încurajează alegerea mijloacelor de transport alternative pentru a proteja mediul și pentru a reduce numărul accidentelor rutiere.
Activitățile organizate în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității se vor desfășura după următorul program:
21 septembrie 2017 – Ziua europeană fără decedaţi în accidente rutiere

Sala Sander, ora 12.00
Prezentare PowerPoint:
“Conceptul de mobilitate durabilă”
“Să prețuim viața!”
Campanie de informare
22 septembrie 2017 – Ziua europeană fără mașini
Strada Vlad Țepeș, între orele 9.00 – 12.00
Activități dedicate mobilității ce vor consta în: alergări,plimbări cu bicicleta, tricicleta, trotineta, role, skateboard,
desene pe astfalt, ș.a.
Campanie de informare
Concert Fanfara Sighișoara
Pentru a marca Ziua europeană fără Mașini, în data de 22 septembrie 2017, între orele 08.00 și 12.00, circulația auto va fi închisă pe strada Vlad Țepeș.
Facem apel la conștiința civică a sighișorenilor care doresc să se implice în reușita acestei acțiuni, propunându-le ca, în data de 22 septembrie – Ziua europeană fără mașini, să lase autoturismele în garaj și să folosească bicicleta, transportul în comun care în această zi va fi gratuit sau pur și simplu să circule pe jos.