Sărbătoarea Rabarbărului – editia a X-a

0
1373
views

Vecinătatea Femeilor din Saschiz vă invită la Sărbătoarea Rabarbărului – ediția a X-a! Cu ocazia acestei ediții aniversare, schimbăm puțin structura activităților și ne vom duce atenția înspre promovarea patrimoniului natural al zonei, alături de invitați de seamă. Evenimentul va avea loc in data de Sambata, 06 Mai 2023.

Activitățile de la Sarbătoarea Rabarbărului 2023 se desfășoară în centrul localității Saschiz, în mai multe locații, după cum urmează:

1. Curtea Bisericii Fortificate Saschiz:
11:00 – 11: 20 – Deschiderea oficială – membrele Vecinatatii, autorităti publice locale, invitați. Prezentator: Ciprian Muntele
11:20 – Minirecital de muzica populară de pe Tîrnave – Corul parohiei ortodoxe Saschiz
11:30 Marșul plăcintelor cu rabarbăr (1), pe muzică de fanfară
11:45 – Plecare in drumeție pe traseul Cetatea de refugiu Saschiz – Via Transilvanica – ghidaj Alin Useriu – presedinte Asociatia Tasuleasa Social, Tibi Hartel –ecolog, prof. univ la UBB Cluj Napoca. Drumeție cu oprire la cetatea de refugiu pentru o scurta vizita, unde vizitatorii vor fi intampinati cu prajtura si sirop de rabarbar de catre membre ale Vecinatatii Femeilor. Ghidaj cetate: Andrei Pogăciaș
Plecarea în drumeție se face din fața standului Vecinatatii Femeilor.
12:30 – Vizită ghidată in biserica evanghelică fortificată Saschiz (ghid local – Rudi Poledna)
13:30 – Marșul plăcintelor cu rabarbăr (2)
11:45 – 14:00 – Ateliere și jocuri pentru copii – ,,Ștafeta cu rabarbăr”, ,,pictură cu rabarbăr”, concurs ,,mâncăcios de praji cu rabarbăr” (coordonate de Centrul de Voluntariat Saschiz, Carmen Burje-voluntar), Atelier de educație culinară cu Marta Pozsonyi – Centrul gastronomic Turda. Demonstratii de olărit organizate de Atelierul de Ceramică din Saschiz.
Oaspetii vor putea degusta preparate cu rabarbăr la standul Vecinatatii Femeilor amplasat în curtea bisericii fortificate. Muzica de fanfară va anima atmosfera pe durata desfașurării evenimentului.

2. Curtea restaurantului Hanul Cetății ( aprox. 50 m față de biserica fortificată) – 11: 30 – 15:00 – Atelier de gătit pizza cu sos de rabarbăr, în cuptor pe lemne

3. Clădirea fostului cinematograf din Saschiz (aprox. 100 m de centrul localității)
15:00 – Proiecție de film ,,Oamenii Drumului” .
Închiderea oficială a ediției a X-a a Sărbătorii Rabarbărului

4. Aleea din centrul localității, lângă Turnul cu Ceas
Aici, pe tot parcursul evenimentului, vor fi amenajate standuri ale producătorilor, meșteșugarilor și artizanilor locali – brânzeturi, gemuri, siropuri, broderie, răsaduri de flori, săpunuri artizanale s.a.
Intrarea la Sărbătoarea Rabarbărului este liberă, însă donațiile sunt încurajate si binevenite pentru că susțin proiectele Vecinătătii Femeilor din Saschiz pentru comunitate (Târgurile de Sănătate s.a.)

Cea de-a X-a ediție a Sărbătorii Rabarbărului este organizată în parteneriat cu GAL Dealurile Târnavelor și în colaborare cu Primăria comunei Saschiz, Fundația ADEPT Transilvania, Asociația Yoyo, Asociația Centrul de Voluntariat Saschiz și Colinele Transilvaniei.

Să ne vedem cu bine!