Sărbătorim împreună la Sighișoara – Ziua 3 – ProEtnica 2018 – Festivalul Intercultural Sighișoara

0
1355
views

În cea de-a treia zi a Festivalului Intercultural ProEtnica Sighișoara-2018 au urcat pe scenă ansamblul artistic „Vartavar” (Uniunea Armenilor din România), ansamblul „Prietenii lui Zorba” din Turnul Severin (Uniunea Elenă din România), ansamblul de dansuri albaneze „Serenada”, București / Craiova (Asociația Liga Albanezilor din România), corul „Holuboc” (Uniunea Culturală a Rutenilor din România), Asociația Elijah Ansamblul artistic „Veselija”, dans, Nou, Sibiu, orchestra Chervona Calena din Baia Mare și corul Luh nad din Lunca la Tisa (Uniunea Ucrainenilor din România), Sonțe-Soarele (Asociația Macedonenilor din România), ansamblul artistic – Zurboló Egyesület (Uniunea Democrată Maghiară din România – Filiala Cluj-Napoca), Tanzgruppe Sighisoara (Forumul Democrat al Germanilor din România) și ansamblul „Delikanlilar” din Constanța (Uniunea Democrată Turcă din România).

Cea de-a treia zi a inclus și o nouă proiecție de film, în regia lui Radu Gabrea O poveste de dragoste, Lindenfeld. Concertul care a încheiat seara a fost susținut de Fanfara de la Cozmești și solista acestei trupe din judetul Iași, Ina Chiriac.
Astăzi, publicul din Sighișoara se poate bucura de alte momente de dans și muzică tradiționale, susținute de ansambluri ale grupurilor etnice, precum și de cele două expoziții comune de artă, care reunesc lucrări ale artiștilor contemporani din rândul minorităților naționale. Standurile meșteșugărești și de prezentare ale minorităților naționale vor putea fi vizitate zilnic, între orele 10-18.
De neratat este concertul din această seara a trupei Farfarello, care îi reunește în jurul lui Mani Neumann pe Ulli Brand, Ioji Kappl și pe Ovidiu Lipan Țăndărică.
.Mai multe detalii privind programul găsiți aici: https://www.proetnica.ro/2018/images/program/Program-ProEtnica-2018.pdf
Proiectul este susținut de către Departamentul pentru Relații Interetnice al Guvernului României și Consiliul Județean Mureș, în calitate de parteneri, precum și de către Ministerul Culturii și Identității Naționale și Municipiul Sighișoara, în calitate de finanțatori.

Evenimentul se bucură și de sprijinul Ambasadei Republicii Federale Germania București, Institutul Cultural Român din cadrul Guvernului României, Institutul pentru Relații Externe din Stuttgart (Institut für Auslandsbeziehungen Stuttgart) și Ministerul pentru Știință, Cercetare și Cultură al Landului Brandenburg al Republicii Federale Germania.