Symphonic Jazz in Transylvania – Elena Mindru si Orchestra Romana de Tineret

0
1006
views

Evenimentul va avea loc in data de 6 Septembrie, incepand cu ora 19, in Sala de spectacole Mihai Eminescu. Alaturi de Elena Mindru si Orchestra Romana de Tineret, vor fi Toumas J. Turunen, Michael Acker, Bobby Petrov, Dan Variu, iar dirijoarea Cosette Justo-Valdes din Cuba. Concertele din cadrul turneului Symphonic Jazz in Transylvania / Jazz Simfonic în Transilvania sunt organizate de către Asociația Culturală Elena Mîndru (acronim ACEM). Concertul din Sighișoara este realizat cu sprijinul Municipiului Sighișoara și al Consiliului Local Sighișoara. Conținutul acestui proiect nu reflectă neapărat poziția Municipiului Sighișoara și nu implică nici o responsabilitate din partea acestuia.

Premiată și apreciată de către juriul prezidat de Quincy Jones la Montreux Jazz Voice Competition în 2012 (Premiul al II-lea și Premiul Publicului), Elena Mîndru este astăzi una dintre cele mai valoroase reprezentante ale jazzului românesc și european. Actualmente doctorandă în cadrul Departamentului de Jazz al Sibelius Academy din Helsinki, cântăreața de jazz e deținătoare al unui masterat în interpretare și compoziție de jazz obținut în 2013 prin programul Nordic Master of Jazz (NOMAZZ), studiind jazzul la Royal Academy of Music din Århus – Danemarca, Royal College of Music Stockholm – Suedia și Sibelius Academy Helsinki – Finlanda. Clujeanca Elena Mîndru este absolventă a secției de compoziție a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, la clasa profesorului Adrian Pop.

Asociația Culturală “Elena Mîndru” (acronim ACEM) e un ONG tânăr, înființat în luna ianuarie 2014. În prezent, include în palmares două ediții a seriei de concerte Symphonic meets Jazz, în Cluj-Napoca, în colaborare cu Orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania, o ediție la Târgu Mureș, în colaborare cu Asociația Mureșul Superior și Orchestra Filarmonicii de Stat Târgu Mureș și un concert în cadrul Cluj Never Sleeps în colaborare cu Day 15.