Tobosarul Sighisoarei saluta turistii in 60 de limbi. Dorin Stanciu indeplineste un rol asemanator “boacterilor” din perioada medievala | Reportaj Romania Libera

0
745
views

Atmosfera medievală este dată de casele colorate, dar și de zgomotul din Turnul cu Ceas, înalt de 64 de metri. Acolo, turiștii sunt întâmpinați de cel mai cunoscut sighișorean: profesorul de artă Dorin Stanciu, care a devenit toboșarul cetății. „Și eu sunt un fel de jurnalist, dar din Evul Mediu”, glumește bărbatul care poartă haine medievale în timp ce bate tobă. Profesorul îi salută pe turiștii care ajung în Sighișoara în 60 de limbi și le mulțumește în limba lor. De exemplu, atunci când Dorin Stanciu zărește un grup de turiști asiatici începe să întrebe „China? Japan? Korea?”. Când primește răspunsul, îi salută și le mulțumește. De-a lungul anilor, el și-a dezvoltat și un accent destul de bun.

„Trebuie să îi salutăm și să le mulțumim celor care vin în perla turistică a României, în cetatea Sighișoarei, pentru că ei vin și cheltuiesc aici bani și ajută astfel economia românească”, a povestit Dorin Stanciu pentru „România liberă“. Printre turiștii pe care i-a întâmpinat se numără și Alteța Sa Regală Principele Moștenitor Frederik al Regatului Danemarcei. Citeste tot articolul in Romania Libera: Toboșarul Sighișoarei salută turiștii în 60 de limbi. Dorin Stanciu îndeplinește un rol asemănător ”boacterilor” din perioada medievală | REPORTAJ ROMÂNIA LIBERĂ de Claudiu Padurean.