[Video] RadioSon: Proprietarii fondurilor de vanatoare spun fac verificari pentru a vedea ce a determinat un urs sa coboare intr-un cartier din Sighisoara

0
1380
views

Ursul a fost filmat de o sighisoreanca, duminica 2 decembrie in cartierul Ana Ipatescu, in apropierea scolii.
Potrivit reprezentantilor Asociatiei Vanatorilor si Pescarilor Sportivi ursul este tanar, are maxim trei ani iar lipsa hranei ar putea fi motivul ce l-a determinat sa vina atat de aproape de oameni.

Reprezentantii AVPS spun ca resturile menajere, resturile vegetale, fructele aruncate in curti, gradini sau pe domeniul public sunt cele care atrag animalele recomandarea transmisa populatiei fiind de a gestiona corespunzator deseurile menajere, fructele si alte surse de hrana.
In conditiile in care din anul 2016 este interzisa vanarea ursilor, in situatia in care numarul acestora a crescut, reprezentantii AVPS spun ca este necesara prudenta pentru a nu-i atrage in oras, pentru ca daca acestia vor descoperii aici sursa de hrana se vor obisnui sa coboare in oras si pot aparea problem. Va reamintim ca in vara in Corunca, localitate de langa Targu Mures un barbat a fost atacat de urs iar in octombrie o femeie din satul Toaca din judetul Mures a fost atacata de urs.

Sursa video: Miclea Cristina

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara