Video WWF-Romania: Destinatia de ecoturism Colinele Transilvaniei

0
350
views

Destinația de ecoturism Colinele Transilvaniei, se întinde în jurul văilor Hârtibaciului, Târnavei Mari și a Oltului în careul dintre Brașov, Sibiu și Sighișoara. Această zonă este înzestrată cu areale de o inestimabilă valoare naturală; aici se suprapun 7 situri Natura 2000 – arii naturale protejate la nivel European – o arie protejată de interes național și alte două de interes local, pe o suprafata de 270.000 hectare.

Ecoturismul este acea formă de turism în care principala motivaţie a turistului este observarea şi aprecierea naturii şi a tradiţiilor locale:
– contribuie la conservarea şi protejarea naturii;
– are un impact negativ minim asupra mediului natural şi socio-cultural;
– serviciile și produsele turistice sunt furnizate de oamenii locului;
– are caracter educativ, îmbie atât turiștii, cât și comunitățile locale să respecte natura.
Colinele Transilvaniei înseamnă echilibru, tradiție, natură, comunitate, suflet, istorie și cel mai bine păstrat peisaj natural și cultural din România, un model pentru dezvoltarea durabilă la nivel European. Pentru mai multe informații, viziteaza-ne site-ul www.colineletransilvaniei.ro

***
Material realizat în cadrul Proiectului Natura 2000 și Dezvoltarea Rurală în România, implementat de WWF-România în parteneriat cu WWF Elveția, Asociația Ecotur Sibiu, Asociația Grupul Milvus și ProPrak- Fundația pentru Arii Protejate. Proiectul a fost cofinanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană. Acest material nu reflectă neapărat poziția oficială a guvernului elvețian. Responsabilitatea pentru conținutul este asumată în întregime de WWF-România.