Weekend de poveste la prima ediție Dracula Horse Festival. Peste 1 500 de participanți s-au bucurat de spectacolele ecvestre, muzica bună și atmosfera incendiară de la Domeniul Dracula Daneș

0
1438
views

Comunicat de presă, Sighișoara

Iubitorii de caii, dar și cei care și-au dorit să ia parte la o experiență diferită de festival, s-au întâlnit weekend-ul trecut, 20-21 octombrie la Domeniul Dracula Daneș pentru prima ediție Dracula Horse Festival. Spectacolele ecvestre, caii de rasă, muzica bună și atelierele de tot felul i-au făcut pe sighișoreni, dar și pe turiștii din toată țara personaje principale într-o frumoasă poveste care a avut loc in inima Transilvaniei. Festivalul a reunit spectacole de acrobatică ecvestră din țara, demonstrații de tras cu arcul sau de arme călare, demonstrații de dresaj, ateliere de dresaj și potcovit, concerte de muzică country, dar și alte activități frumoase. Show-urile lui Denis Ștefan și concertul trupei Compact au fost printre cele mai populare activități din cadrul festivalului.

Sâmbătă – Prima zi de festival
Participanții nerăbdători să ia parte la experiența Dracula Horse Festival și-au făcut apariția la locație sâmbătă dimineața, devreme, pentru Parada Cailor și Parada Trăsurilor, un moment impresionat datorită măiestriei și eleganței de care au dat dovadă frumoșii cai.
Prima zi de festival a continuat cu demonstații atât afară, cât și indoor, în Arena Cailor. Demonstrațiile de arme călare ale lui Denis Ștefan și spectacolele de acrobatică ecvestră au fost atracțiile principale.
Spectacolele „Simfonia Cailor”, care au avut loc în Arena Cailor au impresionat participanții care s-au lăsat purtați pe ritmuri simfonice într-o lume de legendă. Eleganța cailor și rafinamentul mișcărilor au stârnit ropote de aplauze și au impresionat spectatorii. Rasele de cai care au putut fi admirate la spectacole au fost: Andaluz, Pur Sânge Arab, Lipițan, Lusitano și Frizian.
Prima zi de festival s-a încheiat cu un concert impresionant al legendarei trupe Compact care a avut loc în hala de călărie – Arena Cailor. Locația specială, vibe-ul localui și energia celor prezenți au făcut ca atmosfera să fie greu de descris în cuvinte, cu mulțimea dansând și fredonând versurile cunoscutelor melodii.

Duminică – a doua zi de festival
Cea de a doua zi de festival nu s-a lăsat mai prejos decât prima, ba mai mult a fost atât de frumos la domeniu încât nici ploaia nu și-a făcut apariția. Participanții, de data aceasta mai dezinvolți au avut parte de momente de adrenalină la cote maxime la spectacolele de acrobatică ecvestră. Denis Ștefan a încântat publiclul cu o demonstrație de dresaj western, iar hala a fost neîncăpătoare la spectacolele „Simfonia Cailor”.
Zona atelierelor de meșteșugărit și creație a fost admirată de participanții care erau parte din povestea Dracula Horse Festival.

Nu numai pasionații de cai și călărie s-au bucurat în cele două zile de sărbătoare, ci toți cei care timp de două zile și-au dorit să uite de activitățile cotidiene și să se bucure într-o atmosferă mirifică de concertele simfonice, degustările de vin, plimbările cu trăsura și de celelalte activități din festival.

*****
Dracula Horse Festival este o experiență de festival rar întâlnită datorită activităților diverse și locației speciale. Domeniului Dracula Daneș i s-a dus departe vestea ca fiind un loc special din inima Transilvaniei. De la an la an parcă tot mai mulți oameni ajung la Domeniu, iar vibe-ul locului îi face pe majoritatea din ei să revină. Magia locului, artiștii prezenți la eveniment, spectacolele de acrobatică ecvestră, frumusețea caiilor și peisajele zonei par a fi numai câteva din ingredientele principale pentru o nouă experiență de festival. Un festival care își propune să ne aducă mai aproape de natură, să experimentăm lucruri noi, să descoperim magia zonelor transilvănene și să ne bucurăm de momentul prezent.