Sighisoara
Gasthaus Alte Post
0.0 / 5  din   0

 Ne aflam in centrul orasului Sighisoara, la poalele Cetatii Medievale, la o distanta de 300 m de Turnul cu Ceas,  intr-o cladire incarcata de  istorie.  In Evul Mediu, piata din Orasul de Jos a fost centrul comercial al Sighisoarei timp de cateva secole. Aici, in zilele de targ, mestesugarii ambulan‏i, dar si cei sighisoreni Isi expuneau marfa spre vanzare. Cu timpul, din cauza vadului comercial aici vor apare primele magazine de desfacere si depozite. La Inceputul secolului XIX prin modificarea unei vechi cladiri medievale va apare impozanta cladire din Piata Orasului, cunoscuta mai tarziu drept  Posta Veche. 

 
La 1 iulie 1850 este infiin‏ata institu‏ia Postei  in Imperiul Habsburgic, iar rolul ei era acela de a transporta scrisori, colete, valori, dar si persoane prin intermediul postalioanelor. Lipsa unor drumuri pietruite va face ca  din loc in loc sa fie amenajate anumite sta‏ii de posta, in care erau schimbati caii si se facea tranzitul de marfuri si de persoane. Pentru Sighisoara a fost ales In 1851 ca statie de posta cladirea noastra din Piata Orasului. Ne mandrim cu locul plin de istorie care ne-a primit, ne ingaduie sa-l folosim si suntem onorati in calitatea noastra de  gazde.
 
La parterul cladirii se gaseste restaurantul nostru compus din 2 saloane (nefumatori) – loc in care puteti servi si micul dejun, curte interioara acoperita si incalzita - iarna, terasa exterioara - sezoniera, iar la demisol - crama. 
 
Meniul nostru este compus in mare parte din bucatarie traditionala locala – transilvana (bucatarie saseasca, ungureasca, romaneasca). Oaspetii nostri se pot bucura de mese servite ca la carte, dar si de meniuri prestabilite pentru grupuri sau evenimente.
 
Va multumim ca ne treceti pragul, ca ne dati sfaturi si ne laudati atunci cand va place ceva, ca va simtiti bine si reveniti la Gasthaus Alte Post.

Booking.com
Acorda nota
Sighisoara P-ta Hermann Oberth, nr. 38 Sighisoara
Telefon 0365430270
Deschis intre orele  08-24
Web
Facebookhttp://www.facebook.com