Sighisoara




Restaurant Casa Vlad Dracul
5.0 / 5  din   1

Restaurantul Vlad Dracul este situat în inima renumitului burg medieval Sighișoara, în imediata vecinãtate a Turnului cu Ceas. Avem o capacitate de 120 de locuri în restaurant și 70 de locuri pe terasã. Aici se pot servi pe lângã specialitãțile bucãtãriei internaționale, mâncãruri românești, cum ar fi “Mâncarea Prințului Dracula” alãturi de palinka ardeleneascã. 

 

   În timpul vizitei puteți avea surpriza sã fiți vizitați de renumitul Conte Dracula, în casa acestuia, care are o mare încãrcãturã istoricã, pentru a vã ura “Bine ați venit!”.
      Domnitorul Vlad Dracul a locuit la Sighișoara în casa din actuala Piațã a Muzeului. Prezența sa este doveditã de celebra frescã “portretului cu turban” aflat pe peretele de vest al salonului de la primul etaj. Fresca aflatã aici prezintã patru personaje, dintre care unul feminin, în costum vestic și unul în costum oriental cu turban. Dintre cele patru personaje, cel în costum oriental, cu turban este Domnitorul Vlad Dracul. În opinia istoricilor de artã, aceasta este singura picturã care îl reprezintã pe domnitorul muntean.
 
       Pe lângã aceastã picturã, prezența lui Vlad Dracul la Sighișoara între anii 1431-1436 este atestatã de douã scrisori. Prima de la sfârșitul anului 1431, în care cerea sprijin brașovenilor pentru ocuparea tronului Țãrii Românești, menționând cã “...și sãghișorenii vin cu mine”. În a doua scrisoare datatã în jurul anului 1436, le cerea tot brașovenilor sã trimitã la Sighișoara instrumentarul necesar unei monetãrii: “...drept aceea au priceput pârgarii din Seghișoara cã vreau sã mut herghia (monetãria n.n.) de la voi.” De altfel, aici în burgul de pe Târnava Mare a bãtut ducați de argint cu însemnele voievodului: pajura cu cruce pe avers și dragonul pe revers. Se poate spune cã aici s-ar fi nãscut și ar fi copilãrit renumitul fiu al lui Vlad Dracul și anume Vlad Țepes-Dracula.
       
Puțini știu însã, cã tatãlui sãu îi datorazã numele de Dracula. Numele de Dracul l-a primit Vlad, voievodul cel bãtrân, dupã cum este cunoscut în documente, deoarece în anul 1431 la Nurnberg a fost investit de împãratul Sigismund de Luxemburg în ordinul Dragonului, de aici, de la latinescu draco (dragon) a derivat Dracul.
        
Apelativul Drăculea în documentele slavone și Dracula în cele latine, a fost aplicat lui Vlad Țepeș deoarece în limba slavonă sufixul "-lea" arată filiația. (exemplu: Rădulea este fiul lui Radu). Acest nume stârnește azi emoții puternice datorită cunoscutului roman al lui Bram Stroker, intitulat "Dracula".

Booking.com
Acorda nota
Sighisoara Str. Cositorarilor Nr. 5 Sighisoara
Telefon 0265771596
Deschis intre orele  08-24
Web
Facebookhttps://www.facebook.com/pages/Restaurant-Casa-Vlad-Dracul/229836943748789?__nodl