Sighisoara
Restaurant Hotel Sighisoara
5.0 / 5  din   2

 Povestea noastră a început demult, iar clădirea poartă și astăzi însemnele nobleții de la 1520, atunci când i-a fost statornicită piatra de temelie. De-atunci, a trecut printr-o istorie fascinantă, în pas cu cea a vechii cetăți a Sighișoarei, în inima căreia se află.

A fost mai întâi locuință de patrician și a rezistat semeț marelui incendiu de la 1676 ce a pârjolit aproape întreaga cetate. Și-a păstrat, prin veacuri, aproape neatinse comorile de povești, una din cele mai vechi fiind fresca de vânatoare în tuș negru, ce reușește să rămână la fel de vie, de la Renastere încoace.
 
Clădirea și-a trăit istoria ca locuință de noblețe, iar cel mai de seamă dintre propietarii ei este cu siguranță episcopul saș Georg Paul Binder ( 1784-1867). Născut chiar la Sighișoara și educat în latină și greacă la Gimnaziul Evanghelic al Cetății, își continuă studiile la Cluj și apoi la Tübingen, unde se va specializa în teologie, filosofie și filologie. Din 1806 se întoarce ca profesor la Școala din Deal a Cetății, al cărei rector devine în 1821. De la 184o va sluji ca preot în Saschiz și apoi, pâna la sfirsul vieții, ca episcop în Biertan.
 
Mai departe, de la sfârșitul secolului 19 și până la mijlocul secolului 20, clădirea va continua să fie un spațiu simbol al Cetății, devenind sediu al Primariei. Iar odata cu tulburătorii ani ai deceniului șase, va găzdui alte și alte istorii – cele ale fetelor de pension ce și-au trăit aici poveștile și emoțiile.
 
Un spațiu rafinat, încrustat cu detalii ce evocă splendoarea istorică a Sighișoarei și un meniu desăvârșit, care îmbină gusturile tradiționale cu delicatese elaborate, din gastronomia internațională.
 
Fiecare moment al tău va păstra, astfel, gustul de neuitat al nobleții.
 
La noi, diminețile iți vor fi un deliciu, cu mic dejun îndestulat și cafea fierbinte și aromată, în timp ce iți faci planurile pentru întreaga zi, fie ca vei dori să explorezi străduțele vechii Cetăți, să te răsfeți la spa, sau să iți pregătești în liniște următorul proiect.

Booking.com
Acorda nota
Sighisoara Str. Scolii Nr.4 Sighisoara
Telefon 0265771000
Deschis intre orele  08-24
Web
Facebookhttp://facebook.com