Sighisoara




Regulament de organizare si desfasurare a Festivalului Sighisoara Medievala 2007

20 Iulie 2007

Reguli de comercializare a produselor

În Cetatea Medievală
-    pe domeniul public și privat, indiferent de natura proprietății, nu se vor comercializa băuturi alcoolice de nici un fel, cu excepția societăților comerciale de alimentație publică autorizate;
-    băuturile răcoritoare se vor servi în recipiente din plastic;
-    se interzice instalarea de grătare, instalații de preparat produse alimentare care presupun prăjeli, grătare, etc.;
-    nu se vor comercializa semințe, vată de zahăr, porumb fiert, mere glazurate;
-    se vor comercializa exclusiv produse de artizanat specifice epocii medievale (ceramică, pielărie, obiecte de îmbrăcăminte, podoabe, picturi, obiecte decorative, etc.);
-    nu se vor comercializa nici un fel de obiecte de talcioc: jucării, baloane, brățări luminoase, bijuterii și altele din aceeași categorie.
În Orașul de jos
-    băuturile răcoritoare se vor servi în recipiente din plastic;
-    nu se vor comercializa nici un fel de obiecte de talcioc: jucării, baloane, brățări luminoase, bijuterii și altele din aceeași categorie;
-    sunt interzise jocurile de noroc gen "roata norocului" "alba neagra" etc.;

Toți comercianții vor prezenta documentele în baza cărora sunt autorizați să desfășoare activitatea comercială respectivă (autorizație de persoană fizică, asociație familială, certificat de înmatriculare, cod fiscal). Autorizația de funcționare eliberată de membrii Comitetului de organizare, responsabili de autorizarea activității economice, se va elibera în baza contractului de închiriere a terenului. Autorizația de funcționare este valabilă doar pe lotul atribuit de membrii Comitetului de organizare, responsabili de lotizare.

Echipele de pază și ordine vor ridica tarabele tuturor celor care nu au autorizație sau nu respectă condițiile prevăzute în prezentul Regulament și vor sancționa persoanele în cauză conform Legii nr.650/2002 astfel:
-    persoane fizice: 200 – 500 lei
-    persoane juridice: 400 – 1000 lei

Taxe pentru autorizații de funcționare
Pentru desfășurarea activităților comerciale în perioada Festivalului se vor emite autorizații de funcționare, pentru care se vor stabili următoarele taxe, în funcție de domeniul de activitate:
-    activități de artizanat – 30 lei
-    alimentație publică, fără băuturi alcoolice – 60 lei
-    alimentație publică, cu băuturi alcoolice – 120 lei

Taxe pentru închirieri de teren (mp/zi)
Pentru terenul necesar desfășurării activităților comerciale, în funcție de domeniul de activitate și de locație, se vor stabili următoarele chirii pe mp/zi:

În Cetatea Medievală
Pentru comercializare de:
Kürtös, produse alimentare preambalate – 90 lei mp/zi
*  În Cetatea Medievală se va comercializa Kürtös doar într-un singur loc (lângă parcul dintre Muzeul de Istorie și Biserica Mănăstirii)
Băuturi răcoritoare – 70 lei mp/zi
Artizanat, artă – 50 lei mp/zi    
În Piața O. Goga / Sigma
Comercializare de bere de către firme producătoare – 120 lei mp/zi
Alimentație publică cu băuturi alcoolice (max. 2 dozatoare bere) – 90 lei mp/zi
Taxă dozator, începând cu al treilea aparat – 120 lei dozator/zi
Alimentație publică, fără băuturi alcoolice – 45 lei mp/zi  
Comercializare produse nealimentare – 60 lei mp/zi
Comercializare băuturi nealcoolice – 45 lei mp/zi
Pentru terase se va percepe o taxă de 7 lei mp/zi

La taxele de închiriere se vor adăuga cheltuieli de regie, însemnând:
1.)    taxă de salubritate, în valoare de 5 lei/zi, reprezentând închiriere recipient gunoi și colectare.
2.)    taxă de energie electrică (montare dispozitiv și consum diferențiat în funcție de numărul de prize), în cuantum de: 12 lei /zi pentru o priză

Activitatea de salubrizare va fi executată de firma SC Schuster Ecosal S.R.L. Colectarea gunoiului produs de agenții economici și persoanele fizice care vor deține standuri pe domeniul public se va face în pubele ecologice de 120 l. Colectarea gunoiului stradal se va face în pubele ecologice cu capacitatea de 120 l și în containere ecologice cu capacitate de 1,1 mc.
Măturatul manual al străzilor cuprinse în perimetrul de desfășurare al festivalului se va face între orele: 2,00 – 7,00. Întreținerea curățeniei se va face pe tot timpul desfășurării festivalului, cu echipe de 2-4 muncitori organizate în 3 schimburi. Stropitul, spălatul străzilor și trotuarelor se va face de câte ori este nevoie cu autospecialele firmei.
Amplasarea pubelelor, containerelor și WC-urilor ecologice în punctele stabilite se va face cu 24 ore înaintea începerii manifestării.
Distribuirea pubelelor ecologice de 120 l catre agenții economici și persoanele fizice care dețin standuri se va face de către SC Schuster Ecosal S.R.L.
Întreaga activitate de salubrizare va fi verificată și recepționată de personalul de specialitate din cadrul Primăriei.

În perioada Festivalului „Sighișoara Medievală 2007” nu se vor acorda autorizații pentru montarea de panouri / bannere publicitare altele decât ale sponsorilor.

În timpul programului artistic al Festivalului comercianților le este interzis să difuzeze muzică, de asemenea în timpul pauzelor se va difuza doar muzică instrumentală, medievală, cu un volum sonor astfel încât să fie evitată poluarea fonică.

Accesul în Cetate

În zilele de 27 iulie, 28 iulie și 29 iulie, accesul persoanelor fizice în Cetatea Medievală se face contra cost. Prețul unui bilet de intrare va fi de 2 lei/persoană/zi.

În aceeași perioadă, se interzice accesul persoanelor fizice în Cetatea Medievală, cu recipienți conținând băuturi alcoolice.

De asemenea, se interzice accesul cu câini de pază și agrement în perimetru de desfășurare a manifestărilor.

Accesul auto în Cetatea medievală va fi interzis în perioada 26-29 iulie 2007
Pentru fiecare unitate de cazare din perimetrul Cetății Medievale, se va autoriza un singur autovehicol, care va transporta bagajele turiștilor cazați la aceste unități de cazare.

Programul de aprovizionare al unităților economice cu sediul în Cetatea Medievală va fi între orele: 5,00 – 8,00 în perioada 26-29 iulie 2007.

Parcare autovehicolelor în Cetațea Medievală
Comercianții autorizați pentru activități comerciale în Cetatea Medievală vor parca autovehicolelor în afara perimetrului Cetății.

Riveranii Cetății Medievale vor parca autovehicolele proprietate personală sau ale societății comerciale fie în afara perimetrului Cetății sau în curtea aferentă locuinței.
    
Parcarea autovehicolelor comercianților în Piața O. Goga și Sigma este interzisă în perioada desfășurării festivalului.

Reguli
privind asigurarea protecției cetățenilor, împotriva riscurilor de accidentare și de izbucnirea unui incendiu în perioada desfășurării festivalului „SIGHIȘOARA MEDIEVALĂ  2007”.

Pentru prevenirea unor evenimente nedorite, urmate de vătămări corporale sau de distrugerea unor bunuri, vă rugăm să respectați următoarele reguli minime :
- Intervențiile tehnice (montaje, branșamente, reparații) asupra diferitelor instalații si echipamente tehnice (de curent, de apă, de gaz) se vor efectua numai de persoane autorizate, având specialitatea și pregătirea aferentă.
- Racordarea la utilități (curent electric, apă, canalizare), se va efectua doar de personal de specialitate autorizat, desemnat de organizatorii festivalului, pentru a se evita : suprasolicitarea distribuitorilor,  folosirea unor instalații improvizate sau traversarea căilor de acces cu diverse cabluri electrice sau furtune, care pot genera accidente.
- Folosirea focului deschis se va face în conformitate cu normele P.S.I, doar cu avizul organizatorului  prin obținerea unui PERMIS DE LUCRU CU FOC DESCHIS pentru a se asigura astfel obligația existenței stingătoarelor si folosirea unor instalații (surse) de foc omologate, in cadrul festivalului .
- Se interzice blocarea cu mărfuri sau ambalaje, chiar și pentru scurt timp, a căilor de ACCES, deoarece aceste căi vor deveni căi de evacuare, salvare și intervenție în caz de incendiu. Se va evita blocarea hidranților precum și a celorlalte mijloace de primă intervenție.
- Depozitarea materialelor, a mărfurilor, se va face în mod organizat, ținându-se seama de proprietățile fizico-chimice ale acestora și asigurându-se spații de siguranță și acces.
- Parcarea mașinilor private și de transport marfă, se va face doar în locuri special amenajate si inscriptionate.
- Fiecare colaborator sau participant, în cadrul festivalului, are obligația să cunoască și să respecte reglementările legislației din domeniul securității muncii, al prevenirii si stingerii incendiilor, fiind direct răspunzători în cazul încălcării acestora.
- În perioada festivalului, organizatorii vor verifica în permanență respectarea  reglementărilor legislației în vigoare din domeniul securității muncii, al prevenirii  incendiilor și protecția mediului.

Nerespectarea prevederilor prezentei se sancționează potrivit Legii nr. 61/1991, privind pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, modificată prin Legea 265/2004, precum și a Hotărârii Consiliului Local 140/2006, privind obligațiile instituțiilor publice, agenților economici, a altor persoane juridice și a cetățenilor pentru asigurarea și păstrarea curățeniei și ordinii pe teritoriul municipiului pentru buna gospodărire a localității și respectarea normelor de igienă.



Comitetul de organizare a Festivalului
„Sighișoara Medievală” – Ediția 2007



Daca ti-a placut articolul, urmareste Sighisoara Online si pe Facebook si Twitter!




Poti citi in continuare







Elsig Computers



Radioson
Blues Festival


Transart




PRIVACY POLICY - GDPR



Update cookies preferences