Bancpost a lansat primul proiect de educatie culturala axat pe promovarea patrimoniului UNESCO din Romania, Sighisoara inclusa

0
549
views

Bancpost a lanseazat o ampla campanie de educatie culturala – „Țara ta, Tradiția ta”, ce are ca principal obiectiv promovarea in randul elevilor, profesorilor si parintilor a valorilor din Romania incluse in patrimoniul UNESCO. Programul are loc in perioada Octombrie – Noiembrie 2017, in randul elevilor din clasele V-VIII din Scolile din Bucuresti, si isi propune sa familiarizeze peste 4.000 de elevi cu lumea fascinanta a celor 15 obiective culturale ale Romaniei, incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO. Pentru ca valorificarea patrimoniului cultural local si aprecierea acestuia la adevarata lui insemnatate ne imbogateste individual si ne consolideaza sentimentul de mandrie nationala.

Programul cultural „Țara ta, tradiția ta” se desfasoara in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, si este implementat impreuna cu Asociatia Gaspar, Baltasar & Melchior.

“Este un proiect de educatie culturala pe care l-am initiat cu multa pasiune si implicare, in continuarea actiunilor constante pe care le dezvoltam cu succes de sustinere a educatiei si promovare a valorilor culturale romanesti. Educatia prin si pentru patrimoniu este un program educativ adresat tinerei generatii, de cunoastere a patrimoniului cultural romanesc si familiarizare prin practica cu traditiile si obiceiurile mostenite, elemente definitorii ale culturii romanesti autentice. Patrimoniul constituie o sursa de identitate nationala, iar o discutie despre patrimoniu este, in esenta, o discutie despre educatie si despre valori nationale”, a declarat Aura Toma, Director Executiv Marketing si Comunicare Bancpost.