Colinele Transilvaniei, o aplicatie cu trasee, locuri, oameni și îndeletniciri

0
1572
views

Prima aplicație mobilă destinată explorării bogățiilor naturale și culturale din destinația de ecoturism Colinele Transilvaniei a fost lansată de WWF-România, în parteneriat cu Asociația Mioritics. Ea îi va asista pe cei care călătoresc prin zonă, sugerându-le trasee, locuri, oameni și îndeletniciri și făcându-le experiența turistică mult mai intensă și mai plăcută.

Situate la confluența județelor Brașov, Mureș și Sibiu, Colinele Transilvaniei reprezintă „ultimul peisaj cu adevărat medieval din Europa”[1].

“Biodiversitatea şi stilul de viață tradițional al oamenilor sunt rezultatul a secole de dezvoltare în armonie cu natura fapt ce ne-a impresionat chiar dinainte să inventariem toate speciile și să lucrăm la realizarea unui plan de gestiune al ariei naturale protejate Podișul Hârtibaciului, parte a destinației, astfel încât aceste plante și animale, aceste peisaje unice să fie protejate. De aceea vrem ca din ce în ce mai mulți oameni să își aloce timp pentru a descoperi aceste locuri și am lucrat la această aplicație pentru promovarea slow tourism-ului”, spune Orieta Hulea, director general, WWF-România. Aplicația a fost dezvoltată de WWF-România în parteneriat cu Asociația Mioritics, în cadrul unui proiect susținut financiar de Telekom România prin programul Te implici. Sursa, foto: WWF România. Aplicatia poate fi descarcata de pe Google Play: Colinele Transilvaniei