Comunicat de presa: Animaţie Medievală în Cetatea din Sighişoara

0
290
views

Voluntarii naţionali şi internaţionali ai Corpului European de Solidaritate, găzduiţi la Sighişoara de către Asociaţia AUM, vor fi prezenţi în Cetate în perioada mai-iunie, şi o vor însufleţi prin paradă, dans şi lupte în stil medieval.

Coreografia animaţiei este realizată de către doi voluntari din Sighişoara, Claudia şi Florin, care sunt pasionaţi de cultura medievală, şi îşi doresc să creeze un program de animaţie prin care să aducă la viaţă Cetatea Sighişoarei.

Ne vedem sâmbăta, pe 15 şi 29 mai, şi apoi pe 5 şi 12 iunie, când ceasul din turn anunţă orele 11:00-13:00 şi 17:00-18:00.

Mulţumim Primăriei Sighişoara pentru susţinerea acordată şi trupei Truverii pentru insuflarea artistică.

Asociaţia AUM este o organizaţie nonguvernamentală, devenită activă în anul 2018, care se ocupă cu scrierea şi implementarea de proiecte aprobate şi finanţate prin Corpul European de Solidaritate, iniţiativă a Comisiei Europene. Aceste proiecte sunt organizate cu ajutorul vountarilor naţionali şi internaţionali având scopul de a răspunde unor nevoi prezente în comunitate prin crearea unor programe de educaţie non-formală complementară pentru copii, tineri şi adulţi. Până în anul 2021 Asociaţia AUM a găzduit la Sighişoara peste 100 de voluntari ai Corpului European de Solidaritate, contribuind la dezvoltarea comunităţii atât prin metodele educaţiei non-formale cât şi prin sprijinirea iniţiativelor culturale.