RadioSon: Festivalul Sighișoara Medievală 2021 propus a se organiza în perioada 31 Iulie – 1 August

0
1271
views

Mâine consilierii locali vor dezbate și vor vota Proiectul de hotărâre privind organizarea acestui eveniment.
Este vorba desprea cea de-a 27-a ediție, eveniment ce urmează a fi organizat exclusiv sub egida municipalității.

Actualizare RadioSon: S-a aprobat organizarea festivalului Sighișoara Medievală, ediția a XXVII-a, în perioada 31 iulie – 1 august

Manifestările din cadrul Festivalului Sighișoara Medievală sunt propuse a se desfășura în Cetatea Medievală, Piața Cetății, Piața Muzeului, str Școlii, Piața Rățuștelor, Parc- zona Turnul Cizmarilor, la Sala Sander, în Piața Octavian Goga, str Morii, Piața Hermann Oberth.
Finanțarea cheltuielilor necesare pentru organizarea și desfășurarea Festivalului Sighișoara medievală se va face din bugetul local al Municipiului Sighișoara , fiind prevăzută în buget suma de 300.000 lei pentru organizarea acestui eveniment.

“Pandemia de Covid-19 ce a marcat anul 2020 a restricționat drastic nu doar desfășurarea întrunirilor cu caracter public, ci a suspendat și serviciile publice din sectorul cultural-artistic atât de esențiale în dezvoltarea umană și în creșterea calității vieții. Cultura trebuie să fie accesibilă unui număr cât mai mare de oameni, iar publicul real și potențial trebuie să fie principalul destinatar al actului cultural.

După o pauză de peste un an, pentru că socializarea fizică și gratuită a fost limitată o perioadă îndelungată, am simțit mai acut ceea ce ne-a lipsit și avem toate motivele să ne pregătim pentru a ne relua viața cu pași mai mari sau mai mici pre normalitate. “ a precizat primarul municipiului Iulian Sîrbu în Raportul de aprobare la Proiectul de hotărâre privind organizarea și desfășurarea celei de-a XXVII-a ediții a Festivalului Sighișoara Medievală, în perioada 30 iulie- 1 august 2021. Foto RGB Studio

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara