Festivalul Medieval Sighisoara 2017

0
7169
views

Actualizare 04.05.2017 – Proiectul de hotărâre privind organizarea de către Municipiul Sighișoara a Festivalului ,,Sighișoara Medievală”, ediția XXIV, în perioada 28-30 iulie 2017, a fost votat in unanimitate in sedinta extraordinara a Consiliului Local.

Anul acesta va fi reluată organizarea Festivalului Sighişoara Medievală, (Festivalul Medieval Sighisoara 2017) cel mai mare şi mai longeviv festival medieval din România. Festivalul nu a mai fost organizat în 2016, primarul municipiului Sighisoara, Mălăncrăvean, anunţând atunci că primăria nu poate organiza proceduri conform noii legi a achiziţiilor publice pentru tot ce include o astfel de manifestare.

Vizitati pagina dedicata si actualizata periodic al evenimentului Festivalul Sighisoara Medievala 2017

“Vrem să reluăm zilele orașului, Festivalul Medieval pe care să îl organizăm noi, ca primărie. De asemenea, Festivalul Folk și, în decembrie, Târgul de Crăciun. Calendarul evenimentelor culturale va fi aprobat în CL Sighișoara abia după ce se va adopta bugetul. Pentru Festivalul Medieval ne-am gândit să organizăm un concurs de proiecte, dar vom spune mai mult după adoptarea bugetului. Întreruperea festivalului de anul trecut nu a fost deloc benefică, dar trebuia să respectăm legalitatea. Sperăm ca acesta să se întoarcă de la comercial, la zona culturală, să predomine partea cultural-medievală”, a declarat pentru Agerpres primarul municipiului Sighisoara, Mălăncrăvean.

În anul 2016, Festivalul Sighișoara Medievală nu a mai fost organizat, pentru prima dată în 24 de ani, deși municipalitatea avea prevăzuți în buget banii pentru această manifestare.

Hotelierii din zona Sighișoarei susțineau că pentru intervalul 28-31 iulie 2016, când era programat Festivalul Sighișoara Medievală, aveau cel puțin 10.000 de cazări confirmate, iar amânarea manifestării le-a adus grave prejudicii.