File de istorie: Echipa de fotbal Metalul Sighisoara

0
7701
views

Mari echipe naţionale, mari fotbalişti din epoca de aur au jucat odată la Sighişoara. Metalul Sighişoara a fost o mândrie pentru întreg oraşul pentru tineri, bărbaţi şi chiar femei, din anii ‘74 şi până în ’90, atât timp cât această echipă a fost activă, nu putem spune „atât timp cât ea a existat” pentru că ea există şi acum în sufletul celor nostalgici, a celor ce au activat în această echipă sau a celor care au susţinut-o duminică de duminică din tribunele stadionului municipal.

Metalul Sighişoara era o forţă, avea prima echipă dar şi trei grupe de juniori în competiţiile naţionale. Echipe de nivel naţional au jucat la Sighişoara cu Metalul: Dinamo, FC Argeş, ASA, Jiu Petroşani, FC Baia Mare, Sportul Studenţesc. Spectatorii sighişoreni au avut ocazia de a-i vedea jucând în municipiul nostrum pe: Dobrin, Hagi, Moraru, o pleiadă de jucători ce au făcut cinste sportului românesc.

Intr-un articol din JSR Doru Vlădean spunea “Metalul Sighişoara a reprezentat sufletul mişcării sportive din Sighişoara. Era echipa întreprinderii Nicovala şi avea suportul atât material cât şi moral din partea celor care erau angajaţi şi nu numai la Nicovala. Era foarte incitant în momentul în care vedeai că te susţin 2000-3000 de spectatori în fiecare duminică la ora 11.00 pentru a avea evoluţii cât se poate de bune.” Foto Marcel Iosif