Café Martini & Habermann, restaurantul care dainuie din 1872 cu mandrie

0
3320
views

—– Când vii de departe cu dorință de cutreierat treptele și străzile ori te-ntorci cu drag acasă la Sighișoara, tot ceea ce îți dorești este o cafea bună pe care o sorbi încet alături de oamenii dragi.

Din anul 1872 suntem tot aici, la poalele Cetăţii Medievale, pe locul umbrit de copacii falnici din Parcul Central. Cafe Martini este o stare de spirit, este locul unde istoria prinde viață, locul în care pentru prima dată sighișorenii au descoperit unde își pot petrece „timpul liber “.
— Pentru că „timpul liber “era o noțiune abia descoperită și ea, atunci la sfârșitul secolului al XIX-lea –

Ca să pricepi mai bine, la urcarea în Cetate, acolo unde începe piatra cubică să se dezlănțuie și modernul devine medieval, ai o echipă extraordinară de oameni care te-așteaptă cu mult bun simț și cu tot ce este mai bun din izul Transilvaniei.

Specialităţi tradiţionale româneşti precum şi multe alte preparate ce împletesc gusturile şi aromele, cafea c-o spumă bună de zici că-i făcută pă dealurile liniștite cu lapte bun de casă și-o listă întreagă de beuturi de nu știi de un’ s-alegi.

Mai avem și ceva povești transilvănene de demult pe care sigur vrei să le auzi dar vino p-aci și-ți spunem!
———————
Accente transilvănene și preparate adevărate tradiționale cum n-ai mai mâncat în Ardeal iar pentru cei cu dor de Italia găsești paste, pizza sau chiar burgers.

Coastele de porc în baiț secret ori puiul crispy cu sosul moartea pasiunii sunt două dintre cele mai bune preparate pe care ți le servim cu drag!

Dacă vrei ceva dulce, află că Hencleșul săsesc se face după o rețetă veche! Nu știi ce este Hencleșul?
Hai la Café Martini & Habermann și descoperă frumusețea Ardealului!
———————-
Primăvara ne pregătim terasa pentru cafelele cu dimineți răcoroase și serile cu povești la un pahar bun de vin. Multe de oferit așa că te aștepăm cu drag la noi!

—— Sighișoara-i casa mea, a ta și a tuturor celor care o vizitează iar noi rămânem aici pentru a-ți aduce mândria orașului mai aproape! —— Descopera mai mult pe Café Martini & Habermann