Liceul Tehnologic Nr. 1 Sighisoara reprezentat de 25 elevi a participat la intalnirea anuala a tinerilor din Arhiepiscopia Alba Iulia

0
547
views

Liceul Tehnologic Nr. 1 Sighişoara reprezentat de 25 elevi din clasele (a X-a A, B, C, F, a XI-a A2, B1, a XII-a A1, B1) şi de 3 cadre didactice – prof. Cristian Bartha,prof. Pop Aurelia şi prof. Rus Cristina, a răspuns “prezent”, la “Întâlnirea anuală a tinerilor ortodocși din Arhiepiscopia Alba Iuliei”.
Sâmbătă, 7 octombrie 2017, începând cu ora 10:00, în municipiul Aiud, a avut loc Întâlnirea anuală a tinerilor din Arhiepiscopia Alba Iuliei. Acest eveniment a fost organizat de către Eparhia Alba Iuliei, prin purtarea de grijă a Părintelui Arhiepiscop Irineu, reunind peste 1.000 de tineri din județele Alba și Mureș. Scopul întâlnirii a fost reprezentat de crearea unui cadru propice în care tinerii să găsească modele pentru formarea lor spirituală și intelectuală și să își împărtășească unii altora experiențe edificatoare care să îi umple de bucurie și de sens.

Ținând seama de tematica Anului comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului, Întâlnirea anuală a tinerilor s-a desfășurat sub genericul „Martirii temnițelor comuniste – modele pentru tinerii de azi” și l-a avut ca invitat special pe părintele Nicolae Bordașiu, fost deținut politic care a trecut prin închisoarea de la Aiud în cei zece ani de detenție. Părintele Nicolae le-a împărtășit participanților din experiențele formatoare prin care a trecut Sfinția Sa și i-a conștientizat de responsabilitatea ce le revine în păstrarea memoriei martirilor care s-au jertfit în temnițele comuniste pentru cele mai înalte idealuri ale credinței noastre și ale poporului român.

Evenimentul a debutat la ora 10:00, prin oficierea slujbei de Te-Deum de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu, pe esplanada din fața bisericii cu hramul „Sfinții Trei Ierarhi” din centrul municipiului Aiud. După momentul de rugăciune și de mulțumire aduse lui Dumnezeu, Ierarhul a adresat cuvântul către tineri. În continuare, cei peste 1.000 de tineri, grupați pe cele 10 protopopiate ale Eparhiei, au pornit într-o procesiune comemorativă spre Memorialul Aiudului și spre Schitul „Înălțarea Sfintei Cruci”, unde a avut loc o slujbă de pomenire pentru toți martirii neamului românesc.
Din incinta Schitului, purtând portretele mai multor mărturisitori din temnița Aiudului, tinerii au continuat procesiunea pe Drumul ostașilor până în apropierea închisorii din Aiud, pe Stadionul municipiului. Aici, s-a desfășurat conferința cu tema „Martirii temnițelor comuniste – modele pentru tinerii de azi”, susținută de către părintele Nicolae Bordașiu în dialog cu jurnalistul Claudiu Târziu. După conferință, a avut loc agapa tinerilor, urmată de un moment muzical patriotic și folcloric, susținut de către Cătălin Hașa, și de concertul interpretei Adda.