Lucrări de proiectare pentru restaurarea Fortificațiilor Sighișoarei

0
1680
views

In data de 15 ianuarie 2019, s-a încheiat termenul de depunere a ofertelor pentru lucrările de proiectare – etapa studii și cercetări de fundamentare – pentru restaurarea Fortificațiilor Sighișoarei în cadrul procedurii de atribuire lansată de Institutul Național al Patrimoniului, valoarea estimată a achiziției fiind de 562.127,63 lei, fără T.V.A.

Componentele fortificației pentru care s-au solicitat servicii de elaborare a unor studii și cercetări de fundamentare sunt următoarele: Tronsoanele 1-6, Tronsoanele 8-18, Turnul Cojocarilor, Turnul Măcelarilor, Bastionul Cositorarilor, Turnul cu Ceas, Turnul Fierarilor, Turnul Cizmarilor și Turnul Croitorilor.

Procedura reprezintă primul pas dintr-un proces de restaurare inițiat de Institutul Național al Patrimoniului, care se va desfășura prin concurs internațional de soluții.

Rezultatele acestei etape pregătitoare vor fundamenta tema concursului care va fi organizat în colaborare cu Ordinul Arhitecților din România, pe baza Regulamentului adoptat de UNESCO și Uniunea Internațională a Arhitecților.