Municipiul Sighișoara: Bornele “Via Transilvanica” au fost predate și urmează să fie montate pe traseul care străbate municipiul Sighișoara

0
1030
views

Astăzi, 09.07.2020, a avut loc predarea bornelor kilometrice necesare pentru porțiunea din traseul “Via Transilvanica” care va străbate municipiul Sighișoara. Domnul Primar, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, a primit astăzi echipa proiectului din care a făcut parte Tibi Ușeriu, triplu câștigător al ultramaratonului Yukon Arctic Ultra și fostul Principe Nicolae al României, ambii în calitate de voluntari și ambasadori ai Via Transilvanica, însoțiți de Alin Uhlmann Ușeriu, președinte Asociația ,,Tăsuleasa Social”, promotor al proiectului Via Transilvanica.

“Via Transilvanica”, unul dintre cele mai mari proiecte pentru drumeţii din România, este un traseu de 1.000 de kilometri care va pune în valoare şi reţeaua de trasee Colinele Transilvaniei, înfiinţată de mai mulţi ani în zona satelor săseşti din preajma municipiului Sighişoara. Traseul poate fi parcurs pe jos, cu bicicleta sau călare, iar ghidul va furniza date despre posibilităţile de cazare şi masă, dar şi informaţii istorice şi culturale ale diferitelor zone geografice.
Pentru a putea fi materializat, proiectul are nevoie de cooperarea voluntarilor Asociaţiei Tăşuleasa Social cu partenerii locali şi autorităţile administraţiei publice.
Miercuri, 08.07.2020, în ședința Consiliului Local Sighișoara s-a aprobat Proiectul de hotărâre privind participarea Municipiului Sighișoara la realizarea proiectului Via Transilvanica, inițiat de primarul municipiului.

“Este un proiect ambițios care aduce un plus de vizibilitate zonelor pe care le străbate. Călătorii pe traseul “Via Transilvanica” vor trece și prin Sighișoara, iar noi vom sprijini inițiatorii și partenerii în realizarea traseului. Acest proiect oferă posibilitatea călătorilor de a descoperi repere importante ce țin de identitatea locurilor și a locuitorilor zonei, fiind important în demersurile noastre de promovare a orașului ca destinație turistică”, Primar Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean.
“Implementarea acestui proiect va duce la valorificarea potențialului turistic și cultural al Transilvaniei dar va atrage implicit și dezvoltarea economică a comunităților pe care “Via Transilvanica” le va străbate.

Via Transilvanica străbate zece județe, zone de mare importanță culturală, istorică și naturală, fiind în același timp un adevărat catalizator pentru culturile care coexistă de secole în România și un stabilizator al comunităților locale, încurajând turismul și antreprenoriatul rural, tradițional românesc” Alin Uhlmann Ușeriu, președinte Asociația Tășuleasa Social.