Municipiul Sighișoara, în colaborare cu unitățile de învățământ sighișorene a organizat, în perioada 21-23 septembrie 2019, o acțiune de ecologizare și de responsabilizare a populației privind deșeurile, în municipiul Sighișoara

0
186
views

La această acțiune au participat reprezentanți ai Municipiului Sighișoara, voluntari ai Fundației Mihai Eminescu Trust, cadre didactice și elevi ai Școlilor Gimnaziale Zaharia Boiu, Victor Jinga, Miron Neagu, Nicolae Iorga, Aurel Mosora, Radu Popa, ai Colegiului Național Mircea Eliade, ai Liceului Tehnologic Nr.1 și ai Liceului Teoretic Joseph Haltrich.

Acțiunea de ecologizare s-a desfășurat în Municipiul Sighișoara pe străzile: Tache Ionescu, Șt. O. Iosif, Mihai Eminescu, Ilarie Chendi, Anton Pann, Libertății, Horia Teculescu, Nicolae Iorga, George Cosbuc, Codrului, Plopilor, Bradet, Dumbravei, Florilor si Nouă, în zonele unităților de învățământ, parcarea Sălii Polivalente “Radu Voina”, malul Târnavei și Cetatea Medievală, iar deșeurile colectate au fost depozitate într-un număr de 165 de saci menajeri de 120 l.

“Ziua Națională de Curățenie 2019 – “Let’s Do It, Romania!” este un proiect desfășurat în context global în 150 de țări sub numele “World Clean Up Day” cu scopul de a mobiliza cât mai mulți cetățeni pentru a se implica într-o amplă acțiune de ecologizare a zonelor poluate cu deșeuri.
Municipiul Sighișoara mulțumește voluntarilor pentru implicarea în această acțiune de ecologizare.