Municipiul Sighișoara: Lucrările la Galeria Bătrânelor Doamne din Cetate, în curs de finalizare Galeria a fost restaurată, consolidată și va fi redată circuitului turistic

0
371
views

Reprezentanții Primăriei Sighișoara, însoțiți de primarul municipiului Ovidiu Dumitru Mălăncrăvean, specialiști și arhitecți, au fost prezenți astăzi pe amplasament, premergător recepției la terminarea lucrărilor.

,,Lucrările de restaurare a Galeriei Bătrânelor Doamne din Cetatea Medievală a Sighişoarei le-am pregătit de mai bine de doi ani în care am muncit la documentaţia necesară pentru a ajunge la restaurare. Lucrarea a fost executată de o firmă care are experienţă în lucrări de intervenţii la nivelul monumentelor istorice. De la construire şi până în prezent, în lipsa unor lucrări de întreţinere sau reparaţii, această galerie a avut de suferit, fiind afectată în special structura de lemn şi zidăria de piatră, cu pericol de prăbuşire în partea inferioară. În acest moment galeria poate fi redată circuitului turistic, prin tehnici tradiționale vechi, realizându-se ultimele retușuri. “ Primar, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean.

Zilele acestea, lemnul este tratat cu ceară de albine, ulei de in și oxid de fier, odată procesul fiind finalizat urmând a avea loc recepția la terminarea lucrărilor.
Lucrările de consolidare și restaurare a ansamblului s-au realizat cu respectarea tipului de materiale și a aspectului initial al Galeriei.
Galeria Bătrânelor Doamne a fost construită în anul 1844 pentru a ajuta la accesul pietonal în Cetate iar în perioada următoare galeria a fost redată circuitului turistic.