PROETNICA 2023 – Festival Intercultural – Sighişoara, ediția a XIX-a

0
2167
views

Cel mai important festival intercultural din România ajunge, anul acesta, la a XIX-a ediție, dovedind, prin continuitatea sa, valoarea manifestărilor cultural-artistice și importanța constantă acordată, în România, minorităților naționale.

Festivalul ProEtnica ediția a XIX-a va avea loc în perioada 24-27 August 2023, la Sighișoara.

Programul ProEtnica 2023 – Festivalul Intercultural Sighișoara poate fi găsit la următorul link: https://proetnica.ro/…/2023/PROGRAM_ProEtnica_2023_1.pdf

Festivalul ProEtnica 2023

Programul evenimentului reuneşte momente de exprimare culturală a organizaţiilor minorităţilor naţionale în domeniile: arta spectacolului (pe scena din Piața Cetății Medievale), prelegeri, conferinţe, dezbateri despre etnii şi convieţuire interculturală (sub genericul ”Agora dialogului intercultural”), mese rotunde despre literatura și cultura etniilor (în cadrul ”Salonului Literar”), expoziţii, standuri de carte.

Serile festivalului se vor încheia cu concerte susţinute de artiști cunoscuți.

Ediția a XIX-a a Festivalului Intercultural ProEtnica, Sighișoara este organizată de Centrului Educațional Interetnic pentru Tineret Sighișoara. Evenimentul beneficiază de finanțare din partea Guvernului României prin Departamentul pentru Relații Interetnice și Ministerul Culturii precum și din partea Consiliului Județean Mureș și a Ambasadei Republicii Federale Germania.

”ProEtnica este un festival de tradiție care, din 2001, a devenit un brand al dialogului intercultural în România și în Europa. Având ca scop principal consolidarea păcii sociale într-o societate stabilă, democratică și pluralistă, ediția de anul acesta oferă, încă o dată, o agora de manifestare etniilor conlocuitoare din România.” – declara, cu prilejul lansării programului ediției a XIX-a, Volker Reiter, directorul Festivalului.

Co-organizator

Consiliul Județean Mureș

Finanțatori

Departamentul pentru Relații Interetnice

Ministerul Culturii

Ambasada Republicii Federale Germania

Cu sprijinul

Agenția Națională pentru Romi

Sponsori

SEFAR

Hochland

Parteneri Media

TVR

Radio România

Actualități

Antena Satelor

Internațional

Radio Târgu Mureș

Agerpres

RadioSon

Zi-de-Zi

Punctul

Cadran

Allgemeine Deutsche Zeitung

Hermanstädter Zeitung

Realitatea Evreiească