RadioSon: A fost reluata depozitarea deseurilor la Depozitul din Sighisoara, pentru perioada in care gunoiul a fost transportat la Sanpaul operatorul a cerut cresteri de tarife dar acestea nu au fost aprobate

0
638
views

In 2 noiembrie in urma unui control al Administratiei Bazinale Mures s-a decis sistarea depozitarii deseurilor menajere in Depozitul de la Sighisoara si transportarea si depozitarea acestora in alte localitati. In perioada 03.11.2017- 17.11.2017 gunoiul din Sighisoara ar fost transportat la Sanpaul iar pentru aceasta operatorul a sustinut ca a avut costuri mai mari pentru care a cerut si majorarea tarifelor la salubrizare pentru aceasta perioada.

S-a propus spre exemplu ca pentru “precolectat, colectat, transportat deşeuri municipale sortate la persoane fizice şi asociaţii de proprietari” tariful sa fie de 6,38 lei/persoană/lună faţă de 2,25 lei cât este acum. Pentru deşeurile nesortate, tariful sa fie de 7,91 lei/persoană/lună, faţă de 3,70 lei cât este acum, iar dacă firma va face şi sortarea acestor deşeuri, tariful sa fie de 9,39 lei/lună/persoană. Proiectul nu a trecut de votul Consiliului Local chiar daca reprezentantul operatorului Schuster Ecosal a sustinut ca pentru aceasta perioada firma a platit pentru transportul si depozitarea la Sanpaul 160 lei/tona, in conditiile in care a depozitat peste 436 tone de deseuri.

Din 20 .11. 2017 s-a reluat activitatea de depozitare a deseurilor la Depozitul din Sighisoara, levigatul care a reprezentat problema pentru care s-a inchis fiind acum vidanjat si transportat la Statia de epurare. In conditiile in care sighisorenii nu platesc taxa de depozitare la Depozitul din Sighisoara ci doar taxa de colectare a deseurilor iar in cazul in care s-ar inchide Depozitul am fi nevoiti sa platim si taxa de colectare dar si de transport si de depozitare, in sedinta Consiliului Local s-a specificat ca trebuie sa existe o atentia deosebita asupra activitatii desfasurate la Depozitul de deseuri. Totodata s-a cerut o prezentare a contractului initial incheiat intre Primaria Sighisoara si operator inca din anul 2000 si a tuturor actelor aditionale reprezentantii municipalitatii promitand organizarea unei sedinte extraordinare pe aceasta tema.

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara