RadioSon: Actiuni de verificare a respectarii prevedeilor legislative in context Covid-19 derulate si in Sighisoara

0
518
views

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu virusul Sars-CoV 2, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, împreună cu jandarmi și polițiști locali, desfășoară activități de verificare cu privire la modul în care sunt respectate reglementările legislative în contextul prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de Covid-19. Astfel de acțiuni au avut loc și în Sighișoara.

Activităţile au loc în sistem integrat și vizează, în special, zonele aglomerate, agenții economici, dar și purtarea măștii de protecție.

Oamenii legii atrag atenția că purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise,la locul de muncă, în mijloacele de transport în comun ,pentru toate categoriile de persoane.
A fost verificat și modul de respectare al prevederilor privind accesul persoanelor în incintele instituțiilor și a agenților economici conform prevederilor legale de prevenire Covid intrate în vigoare din această săptămână.
În urma activităţilor desfăşurate în întreg județul, au fost verificate peste 135 de societăți comerciale,peste 2.835 de locații de interes, 190 de de mijloace de transport persoane, fiind totodată legitimate 4.910 persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 41 de sancţiuni contravenţionale,în valoare de 10.650 de lei, conform Legii nr.55/2020, dintre care 34 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, 4 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, 2 pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții, iar 1 pentru pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea.

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara