RadioSon: Au inceput Zilele Culturii Germane la Sighisoara

0
700
views

Deschiderea „Zilelor Culturii Germane” 2017 a fost realizată, din balconul Turnului cu Ceas, simbol al Sighisoarei, cu sunet de trompeta.

Dupa o trecere in revista a tematicii de anul acesta a Zilelor Culturii Germane, realizata de Ştefan Gorczyca preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din Sighişoara , a urmat un moment de dansuri mult apreciat de publicul prezent, realizat cu participarea grupului de copii “ Burgspatzen” si a clasei 0 de la Liceul teoretic Joseph Haltrich, conduse de inv K. Frohlich, M Szombati si W Schuster.

Zilele Culturii Germane se vor desfasura pana duminica la Sighisoara in organizarea Forumului Democrat al Germanilor din România – Filiala Sighișoara, în parteneriat cu Parohia Evanghelică Sighișoara și Primăria Municipiului Sighișoara, “Reforma Luterană în regiunea Sighișoara” este tema de anul acesta a zilelor culturii germane. Manifestarea va cuprinde expuneri, discuții, muzică și dans și se va desfasura in Cetatea Sighisoara.
La eveniment este prezent si consulul Republicii Federale Germania in Romania Judith Urban precum si Paul-Jürgen Porr președintele Forumului Democrat al Germanilor din România .

In prezenta consulului Republicii Federale Germania in Romania Judith Urban au fost inmanate astazi Sprachdiplom absolventilor Liceului teoretic Joseph Haltrich, care atesta cunoasterea limbii germane. Zilele Culturii Germane au fost, încă de la prima ediţie, un cadru generos de exprimare a valorii culturii germane ca o componentă esenţială a multiculturalismului Sighişoarei.

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara